El lliurament del Premi del Consell Municipal de Gent Gran i l’obertura de les Aules de les Persones Grans centraran l’acte institucional, que tindrà lloc el 2 d’octubre al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa. Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Persones Grans, el mateix Ajuntament i diverses entitats han programat prop d’una trentena d’activitats des de finals de setembre fins a finals d’octubre.

Manresa ja ho té tot a punt per celebrar el Dia Internacional de les Persones Grans, que es commemora l’1 d’octubre, amb una trentena d'activitats. L’acte institucional tindrà lloc el dilluns 2 d’octubre, a les 19 h, al Saló de Sessions de l’Ajuntament. Durant l’acte, el periodista i escriptor Genís Sinca Algué oferirà la ponència ‘La generació Floïd', que servirà per inaugurar les Aules de les Persones Grans.

També es lliurarà el 9è Premi del Consell Municipal de Gent Gran de Manresa i s’acabarà amb l’actuació musical de Celeste Alias i Santi Careta. L’entrada és lliure.

Ball, mural, cantada i xerrades

El programa, agrupa una vintena d’activitats des de finals de setembre fins a finals d’octubre i inclou la presentació de l’Oficina de Persones Grans, un servei que va engegar a principis d’estiu amb l’objectiu d’atendre de forma individualitzada a les persones grans del municipi. Altres actes destacats són el ball amb l’orquestra Xarop de Nit, la pintada d’un mural dedicat a les Persones Grans, la sortida per la trajectòria del riu, una cantada per les places i tallers i conferències de salut, entre altres activitats.

Amb aquest programa, es pretén oferir a les persones grans un ampli ventall d’activitats lúdiques , formatives i de sensibilització ciutadana amb l’objectiu de generar espais de trobada i de relació a l’espai públic.