Els Tirallongues assoleixen a Santpedor la segona millor actuació de la temporada

Les tres colles que van actuar van retre homenatge al santpedorenc Ferran Gallart amb un pilar de 4 de dol conjunt

Els manresans van descarregar un 5 de 7 i un 4 de 7 i ja es preparen per a la cita amb la Fira Mediterrània

Construcció del 5 de 7 dels Tirallongues

Construcció del 5 de 7 dels Tirallongues / Arxiu particular

Redacció

La colla castellera Tirallongues de Manresa han actuat aquest passat diumenge juntament amb els Castellers de Santpedor i els castellers dels Nois de la Torre de Torredembarra amb motiu de la Fira de Sant Miquel de Santpedor.

Abans d’iniciar la diada, les tres colles van homenatjar amb un pilar de 4 de dol conjunt al santpedorenc Ferran Gallart, vocalista i líder de la banda musical Strombers que recentment traspassava als 50 anys víctima d’un càncer.

Després de descarregar dos pilars de 4 d’inici, els Tirallongues execvan executar un 4 de 7 amb agulla a la primera ronda de castells, un 5 de 7 a segona ronda i un 4 de 7 que va quedar en intent a tercera, en la ronda de repetició van aconseguir descarregar-lo sense problemes, i a la ronda de pilars van exhibir un pilar de cinc. Es van acomiadar de la jornada amb dos pilars de 4 de comiat.

Per part de la colla local dels Castellers de Santpedor, van sortir amb 2 pilars de 4 d’inici, a primera ronda van descarregar un 4 de 7, a segona ronda un 9 de 6 que, finalment quedava en intent, ja que l’estructura cedia i feia ‘llenya’, en les següents rondes executaven un 5 de 6, 4 de 6 amb agulla i un pilar de 4 de comiat en la seva diada.

La colla castellera de Torredembarra dels Nois de la Torre, va sortir amb un pilar de 4, a primera ronda un intent desmuntat del 3 de 7, a la ronda de repetició van poder descarregar aquesta estructura del 3 de 7, van intentar un 4 de 7 que finalment no aconseguien descarregar, i en les següents rondes van executar un 4 de 6 amb agulla i un 3 de 6 amb agulla sense problemes,. Van finalitzar l'actuació amb un pilar de 4 de sortida.

Intentaran el 4 de 8 per a la Mediterrània

Una jornada més els Tirallongues, es van mostrar en molt bona forma i van confirmar el bon tram de temporada amb l'assoliment de grans estructures de set pisos així com el 5 de 7 que van poder descarregar per quarta vegada aquesta temporada, a més d’un 4 de 7 molt consolidat i amb vistes de poder pujar-lo un pis pròximament (un 4 de 8).

Els manresans ja preparen la propera diada que tindrà lloc el dia 7 d’octubre a la plaça Neus Català de Manresa a 2/4 de 6 de la tarda, amb motiu de la Fira Mediterrània.