Junts per Manresa proposa una hora de zona blava gratuïta els dissabtes i la campanya de Nadal

Una segona moció planteja que el govern d'ERC, PSC i Impulsem elabori un pla de xoc per activar el comerç

Imatge de Ramon Bacardit, president del grup de Junts Manresa

Imatge de Ramon Bacardit, president del grup de Junts Manresa / Arxiu/Mireia Arso

Redacció

El grup municipal de Junts proposarà al ple de l'Ajuntament de Manresa que se celebra dijous que els conductors no hagin de pagar durant una hora els dissabtes a la zona blava de la ciutat i que es faci el mateix durant la campanya de Nadal.

Segons el grup d'oposició, ara que la gestió de la zona blava ja no és captiva del pagament de la construcció del pàrquing de la reforma mitjançant una concessionària, cal regular la zona blava amb voluntat política d’incidència per augmentar l’atractivitat de la ciutat. "Així, i per fomentar aquesta capitalitat, es proposa que als dissabtes la primera hora sigui gratuïta, així com durant la campanya de Nadal", afirma.

Pla de xoc

També presentarà una altra moció plantejant que el govern elabori un pla de xoc per activar el comerç. Segons Junts, a les notícies de tancament de comerços emblemàtics de la ciutat en els principals eixos comercials els darrers mesos "cal sumar-hi la preocupació del sector per la creixent manca de dinamisme d’activitat comercial i per la progressiva degradació que es viu a la ciutat".

Per a Junts, aquesta situació, sense ignorar les causes pròpies que es deriven del context general, cal afrontar-la d’una forma decidida des de l’àmbit local. Per això Junts proposa que el govern elabori un pla de xoc en el termini de 3 mesos que comporti l’aplicació d’un seguit de mesures en diferents àmbits que no només ajudin a pal·liar la situació del comerç sinó que comportin un canvi substantiu al sector i donin un clar

senyal de cap on han d’anar el sector comercial. "Mesures que han d’anar des de la millora de l’espai públic, la millora dels baixos tancats i activació dels locals buits, per posar algun exemple", diu.

Carregadors ràpids i les columnes del Vell Congost

Al plenari Junts també preguntarà sobre el motiu pel qual "els únics carregadors ràpids que disposava la ciutat (ubicats al carrer Joan Fuster) faci mesos que estan fora de servei". Demanarà el motiu pel qual es troben així i si és previst instal·lar nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Finalment, Junts preguntarà sobre la reparació de la pintura ignífuga que protegeix les columnes d’acer que envolten el pavelló annex del Complex del Vell Congost, per saber "si el govern realitzarà la reparació aquest any, tot complint la reserva pressupostària que preveia el pressupost 2023".