Increment d’un 13% en la utilització de les places de zona blava de Manresa

De 249.701 hores els mesos de juny, juliol i agost del 2022 es va passar a 282.901 aquest estiu  

Imatge d'un vehicle estacionat a la zona blava de Manresa

Imatge d'un vehicle estacionat a la zona blava de Manresa / Arxiu/Alba Bruch Serra

Francesc Galindo

Francesc Galindo

La zona blava de Manresa va ser utilitzada un 13% més pels conductors durant els mesos de juny, juliol i agost que els mateixos mesos de l’any anterior.

El govern municipal atribueix aquest augment al fet que la gestió de la zona blava va passar a mans de l’Ajuntament, el passat mes de maig, que la va encarregar a l’empresa municipal Fòrum SA, que ja gestiona tres aparcaments subterranis a la ciutat: Centre Històric, Puigmercadal i Quatre Cantons

Amb el canvi de gestió de l’empresa Estacionamientos y Servicios SA (Eysa), del grup Fomento de Construcciones y Contratas a Forum es va establir una rebaixa de preu del 25%. 

33.200 hores més

Segons l’Ajuntament, en els tres primers mesos de municipalització del servei —juny, juliol i agost—, la utilització de places d’estacionament regulat ha estat molt elevada, amb un total de 282.901 hores, enfront les 249.701 dels mateixos mesos de l’any anterior, 33.200 hores més. Aquest augment representa un 13% més de temps d’ús. La nova Oficina del Servei d’Estacionament Regulat de Manresa està situada als baixos del carrer Cardenal Lluch número 6.

L’Ajuntament de Manresa va optar per gestionar directament la zona blava després de 18 anys durant els quals la va gestionar en concessió l’empresa Eysa, del grup Fomento de Construcciones y Contratas, com a contrapartida per la urbanització de la plaça de la Reforma i la construcció de l’aparcament subterrani (que continuarà gestionant fins l’any 2058).

Així, just abans de les eleccions municipals del 28 de maig, aparcar una hora a la zona blava de Manresa va passar de costar 1,95 euros a 1,50, amb 45 cèntims d’estalvi; i aparcar a la zona taronja d’1,70 euros a 1,30 euros, amb 40 cèntims d’estalvi.

L’estacionament per a vehicles de zero emissions va passar d’un euro a 0,75 cèntims. L’anul·lació de denúncia va baixar de 8 euros a 6 euros.