La Clínica Sant Josep i Dexeus inauguren el nou espai de salut de la dona

Les dues institucions han invertit 1,2 milions per reformar una ala el centre assistencial, on prestaran conjuntament els seus serveis

Jordi Morros

Jordi Morros

La Fundació Althaia de Manresa i el grup Dexeus Dona han presentat aquest divendres al migdia oficialment la seva aliança amb la inauguració de les noves dependències que les dues institucions han posat en marxa a la Clínica Sant Josep de Manresa. Ofereixen conjuntament els serveis assistencials relacionats amb la salut de les dones: ginecologia, obstetrícia i reproducció assistida, via mútua o visites privades.

La suma de les dues institucions ha fet possible incrementar la cartera de serveis i introduir novetats en la metodologia de treball com la possibilitat de fer-se tot un seguit de proves mèdiques, obtenir el resultat i passar a consulta pràcticament al moment.

Les noves dependències, en marxa ja des del passat dia 9, són a la segona planta de l’edifici de la Clínica de Sant Josep. Ocupen una de les ales on abans hi havia habitacions d’hospitalització. Buides des de la covid. Amb les reformes, que han suposat una inversió d’1,2 milions d’euros, ha quedat irreconeixible.

La inauguració s'ha fet aquest divendres al migdia i hi han assistit més de seixanta persones

La inauguració s'ha fet aquest divendres al migdia i hi han assistit més de seixanta persones / MIREIA ARSO

A partir de recepció, on hi ha ben visibles els logos de la Clínica de Sant Josep i el de Dexeus Dona, s’obre un llarg passadís amb consultes a banda i banda, dues sales d’espera i dependències pels professionals. El disseny és acurat i hi ha molta fusta. Compta amb 9 consultoris, un dels quals adaptat per a persones amb problemes de mobilitat, i dos més preparats per fer-hi unes proves mèdiques específiques.

Al final de tot hi ha un gran espai amb una porta corredissa on es pot llegir: Diagnòstic Ginecològic per Imatge. És una «importació de la forma de treballar de Dexeus», ha explica el ginecòleg Ramon Santisteve, ginecòleg d’Althaia que forma part del projecte. «En un temps curt de temps una dona es pot fer proves, tenir els resultats al moment i visitar-se». Proves com mamografies, ecografies o saber la densitat dels ossos.

Aparell per fer mamografies al nou espai de salut de la Clínica de Sant Josep

Aparell per fer mamografies al nou espai de salut de la Clínica de Sant Josep / MIREIA ARSO

«Després de molt temps de gestació, la criatura ja ha nascut», ha assegurat a Regió7 el també ginecòleg i director del nou espai assistencial, Jesús Ribas, de l’equip Dexeus Dona que fins ara tenia la seu al carrer Sant Antoni Maria Claret.

Ribas i Santiesteve, que el 2010 va impulsar el servei d’atenció a la dona a la clínica, són els responsables dels equips assistencials que compta amb 15 ginecòlegs als quals cal sumar les professionals d’infermeria i administració.

La inauguració ha omplert el nou espai. Hi han assistit una seixantena de persones. Els parlaments han anat a càrrec del director general d’Althaia, Manel Jovells; el president de Dexeus Dona, Pere Barri; i l’alcalde de Manresa, Marc Aloy. L’adjunt a la direcció general d’Althaia i director de la Clínica de Sant Josep, Albert Estiarte, ha fet de mestre de cerimònies.

Pere barri, Marc Aloy, manel Jovells i Albert Estiarte, a la inauguració

Pere Barri, Marc Aloy, Manel Jovells i Albert Estiarte, a la inauguració / MIREIA ARSO

Jovells ha assegurat que l’aliança suma coneixement i talent» per «millorar i ampliar l’atenció assistencial a les dones a la Clínica i a Manresa». Ha destacat la tasca dels professionals d’Althaia i «el prestigi internacional» i els «valors que aporta Dexeus». «Amb la suma de professionals, els nous espais i la tecnologia continuarem sent referència al territori i a Catalunya», ha conclòs.

Per la seva part Barri ha manifestat que «l’aliança i el suport de les dues institucions ha permès crear una oferta d’atenció a la dona molt especialitzada i d’alta qualitat. Ha recordat que el 2015 la institució va decidir sortir fora de Barcelona. Des de llavors s’ha implantat a Sabadell, Vic o Reus. També a Manresa, però «faltava el vincle hospitalari per donar seguretat als professionals i qualitat als pacients».

A finals del 2019, Dexeus es va implantar a Manresa. Ho va fer a la Clínica Llatjós del carrer ant Antoni Maria CClaret Ara ha tancat per oferir els seus serveis al nou espai de la clínica.

L’alcalde Aloy ha tancat el torn dels parlaments ressaltant que es tracta d’una mena de col·laboració publico-privada «que permet fer un salt endavant amb uns serveis extraordinaris que ens fan més capital».

Subscriu-te per seguir llegint