La nova comunitat Slow Food Catalunya Central vetllarà per donar sortida al producte de proximitat

Els impulsors volen aconseguir que els menjadors comunitaris incorporin aliments de quilòmetre zero

Imatge de la trobada celebrada al restaurant Bacasis

Imatge de la trobada celebrada al restaurant Bacasis / Oscar Bayona

Francesc Galindo

Francesc Galindo

Una vintena de persones s'han aplegat al restaurant Bacasis, del barri de la Sagrada Família de Manresa, per decidir els objectius i el pla d’actuació de la Comunitat Slow Food Catalunya Central. En el punt de mira van posar aconseguir que els menjadors comunitaris incorporin aliments de quilòmetre zero.

Siguin menjadors escolars, de residències de persones grans o d’empreses vetllaran perquè es compleixin les clàusules sobre els productes de proximitat i si no n’hi han sensibilitzar els responsables perquè els pagesos puguin donar una millor sortida a la seva producció.

Es va anunciar que s'intentarà "tenir un impacte real en el territori". En total hi ha una quarantena de persones implicades i ja s'han posat en marxa trobades entre cuiners i productors.