El barri de les Escodines de Manresa homenatja les persones grans amb un gran mural

És una iniciativa conjunta de la regidoria de Persones Grans de l’Ajuntament, la Fundació Germà Tomàs Canet i l’Associació de Veïns de les Escodines

L'obra s’ha començat a pintar al mur exterior de l’edifici de la Llar Sant Joan de Déu, tindrà 8 metres quadrats i l'ha dissenyat l’artista Txema Rico

Vanesa Mangas (coordinadora de la Llar Sant Joan de Déu); Carme Carrió (presidenta de l’AV Escodines); Txema Rico (artista); Mariona Homs (regidora de Drets Socials i Persones Grans); Francisco Gea (adjunt de direcció de la Fundació Germà Tomàs Canet); i  Laura Perostes (tècnica de Persones Grans de l’Ajuntament)

Vanesa Mangas (coordinadora de la Llar Sant Joan de Déu); Carme Carrió (presidenta de l’AV Escodines); Txema Rico (artista); Mariona Homs (regidora de Drets Socials i Persones Grans); Francisco Gea (adjunt de direcció de la Fundació Germà Tomàs Canet); i Laura Perostes (tècnica de Persones Grans de l’Ajuntament) / AJM

Redacció

Dins les activitats en la programació de l’1 d’octubre, Dia Internacional de les Persones Grans a Manresa, que organitza l’Ajuntament de Manresa conjuntament amb entitats locals, aquesta setmana s’ha iniciat la creació d’una pintura mural de 8 metres quadrats situada a la part central del mur exterior de l’edifici de la Llar Sant Joan de Déu de Manresa, gestionada per la Fundació Germà Tomàs Canet, al carrer dels Caputxins, amb l’objectiu d’homenatjar les persones grans de la ciutat i, en especial, les del barri de les Escodines. 

Aquesta creació d’art urbà és una proposta de l’Associació de Veïns de les Escodines i es treballa conjuntament amb la Fundació Germà Tomàs Canet i el Programa de Persones Grans de l’Ajuntament de Manresa, que han sumat esforços per construir una proposta integrada en els projectes que ja realitzen les tres organitzacions amb el col·lectiu de persones grans.

L’Ajuntament de Manresa, des del Programa de persones grans duu a terme al llarg de l’any treballs diferents accions per donar visibilitat al col·lectiu, homenatjar persones grans que hagin destacat en el seu paper social i comunitari a la ciutat i campanyes per lluitar contra les discriminacions que pateix el col·lectiu. L'entitat veïnal de les Escodines treballa dia a dia al costat de les persones grans del barri per afavorir al seu benestar social i comunitari. Per la seva part, la Fundació Germà Tomàs Canet, que té com a finalitat acompanyar persones que es troben en situació de vulnerabilitat i exclusió social, ha promogut la campanya #Tractembé. Un dia tu també seràs gran, per sensibilitzar sobre els maltractaments a les Persones Grans.

Una gran finestra oberta

El disseny és de Txema Rico, artista local amb una llarga trajectòria en el món del muralisme urbà. La pintura representarà una gran finestra oberta on es pot veure l’interior d’una casa. S’hi mostra una paret empaperada plena de quadres amb persones grans reals, que han tingut un paper rellevant al barri de les Escodines, moments de celebració al carrer, establiments icònics i imatges del mateix edifici de la Llar Sant Joan de Déu.