L'Associació Manresana de Víctimes de les Ocupacions celebra la recuperació del pis d'un petit propietari

Imatge d'un vehicle policial

Imatge d'un vehicle policial / Arxiu/Oscar Bayona

Redacció

L'Associació Manresana de Víctimes de les Ocupacions (AMVO) ha celebrat la recuperació del pis d'un petit propietari, un home de 80 anys, després de tres intents.

En un comunicat explica que, finalment, s'ha produït el desnonament d'una propietat ocupada des de feia 3 anys. L'ocupació de la propietat, que pertany a una persona jubilada sòcia de l'entitat, "havia gaudit del suport de la PAHC, qui en diverses ocasions -fins a 3 en els darrers anys- havia aconseguit aturar el desnonament".

Pensionista octogenari

L'associació vol posar en manifest que aquest immoble pertany a un pensionista octogenari el qual no té cap mena de relació ni vinculació amb grans tenidors o entitats bancàries, i critica que "hi hagi organitzacions que en nom del dret a l'habitatge i la lluita anticapitalista es carreguin el dret a la propietat privada de particulars que res tenen a veure amb els problemes que puguin existir a Manresa relacionats amb l'habitatge".

També destaca "la pressió que la PACH va exercir, a través de xarxes socials, per aturar el desnonament sense tenir en compte els drets de la part propietària i criminalitzant-la".

A més a més, l'associació manresana de víctimes de les ocupacions vol fer conèixer que "les persones okupes de l'habitatge tenien en la seva possessió un document expedit pels serveis socials de l'Ajuntament on els reconeixia com a persones vulnerables. Contradient aquest fet la versió oficial de la regidora Mariona Homs qui va afirmar a aquesta associació que en cap cas es donava el certificat de persones vulnerables a okupes de petits propietaris, sinó que tan sols es donava validesa a una ocupació si era de grans tenidors o entitats bancàries".

Així mateix, l’Associació Manresana de Víctimes de les Ocupacions informa que ja hi ha més d’una vintena de persones que han formalitzat l’alta de soci.