La CGT de Manresa denuncia carrers sense correu fa 15 dies i mil notificacions pendents

El sindicat assegura que es prioritza la paqueteria davant les trameses de cartes 

Notificacions pendents de repartiment

Notificacions pendents de repartiment / Arxiu Particular

Redacció

El sindicat CGT ha denunciat la manca estructural de personal que, a parer seu, pateix l'oficina de Correus de Manresa, que en aquests moments provoca que hi hagi "més de mil notificacions administratives arraconades i diversos carrers sense repartiment durant quinze dies".

Afirma que Manresa està distribuïda en 38 seccions de repartiment "de les quals 8 porten mesos, i fins i tot anys, sense cobrir". Segons el sindicat, Manresa acostuma a tenir uns efectius estables d'uns 26 treballadors diaris i els mesos de període vacacional uns 16 "molt per sota del que s'estableix".

Per això, el correu i especialment les notificacions acumulen retards i es depassen els terminis de lliurament.

Segons el sindicat, no es tracta d'un problema puntual "com s'afanyen a respondre els responsables de comunicació cada vegada que Correus és notícia per aquest motiu", sinó que és un problema crònic per falta de personal.

Recorda que les notificacions tenen un termini de qualitat de 7 dies entre el dia de dipòsit i el dia màxim en què s'ha de realitzar el primer intent, "cosa que no es compleix". Explica que el passat 24 d'octubre la companyia ha canviat el seu sistema organitzatiu "per enèsima vegada. 

S'han incorporat 7 efectius en torn de tarda, però no per pal·liar aquesta situació sinó per repartir la paqueteria prioritària, especialment Amazon i les notificacions que siguin possibles".

Aquests treballadors no només realitzen repartiment a Manresa sinó també en poblacions del Bages fins a Rellinars (Vallés Occidental) i Castelltallat, "la qual cosa penalitza el repartiment a Manresa, ja que el suport és mínim".

Servei de qualitat

Segons el sindicat, la mesura i el nou projecte "està sent un caos organitzatiu a més de prioritzar intencionadament el repartiment de paqueteria i abandonar el repartiment del correu tradicional incomplint el que s'estableix en la vigent llei postal universal".

Assegura que en l'última reunió setmanal els responsables de la unitat van comunicar als treballadors les noves instruccions "i el missatge és clar, la paqueteria és la prioritat

Des de la CGT denunciem aquesta situació de caos i desorganització. I defensem un servei públic postal de qualitat per a tots els ciutadans, en el qual el repartiment del correu tradicional continuï sent una obligació de Correus".