La UPC de Manresa acollirà una marató de 24 hores de programadors informàtics

La cita, anomenada hackató, es durà a terme el 25 de novembre

Els assistents hauran de resoldre reptes informàtics en un temps rècord

La marató informàtica se celebrarà el 25 de novembre a les instal·lacions de la UPC

La marató informàtica se celebrarà el 25 de novembre a les instal·lacions de la UPC / ARXIU/OSCAR BAYONA

Redacció

Resoldre reptes informàtics en un temps rècord. Aquest és l’objectiu de l’anomenada hackató de 24 hores, una mena de marató de hackers, que se celebrarà el pròxim dissabte 25 de novembre a la Universitat Politècnica de Catalunya a Manresa.

A partir de la 1 del migdia fins a la 1 del migdia de l’endemà, programadors i entesos reunits a les instal·lacions de la universitat manresana hauran de resoldre reptes tecnològics en un temps rècord i donaran a conèixer el seu talent.

Es tracta d’una iniciativa gratuïta de Dracco NF, entitat de serveis per hackató i col·laboradora de la Major League Hacking (MLH), la lliga oficial de hackatons d'estudiants que cada any impulsa més de 300 competicions que fomenten la innovació a través de la comunitat que generen els participants en diversos països.

La participació és gratuïta i les inscripcions estan obertes a totes aquelles persones amb vinculació i inquietuds en el sector TIC que volen posar a prova els seus coneixements.

Una part important de l'atractiu d'una hackató recau a poder conèixer a gent nova i generar contactes per col·laborar en futurs projectes.

Les instal·lacions de la UPC Manresa estaran habilitades per l’ocasió i s’adaptaran a les necessitats de les persones participants durant aquestes 24 hores que poden ser trepidants, combinant els aspectes de tècnics com de descans i els diversos àpats que tindran inclosos les persones assistents amb la seva participació.

El límit de participants està en 70 persones i les inscripcions es poden fer en el web dracco.eu on es troba la informació específica relativa a l’esdeveniment i on pròximament es facilitarà el detall dels reptes proposats que seran de caràcter multidisciplinari.

L’actuació compta amb el finançament de la Diputació de Barcelona, la col·laboració de la UPC i la implicació de TICBages amb voluntat de fomentar el talent tecnològic per les empreses de la ciutat i la comarca del Bages.