Famílies monoparentals de Manresa poden demanar ajut per pagar l'IBI

El termini per presentar sol·licituds finalitzarà el 29 de desembre 

Imatge del ple de l'Ajuntament de Manresa

Imatge del ple de l'Ajuntament de Manresa / Arxiu/Francesc Galindo

Redacció

L’Ajuntament de Manresa ha obert la convocatòria perquè les famílies monoparentals puguin sol·licitar un ajut per pagar l'Impost de Béns Immobles (IBI). El termini per presentar la sol·licitud finalitza el 29 de desembre. El programa té una dotació inicial de 20.000 euros.

Les instàncies s'han de presentar al registre de l’Edifici Infants, al número 60 de la Carretera de Vic de dilluns a divendres de 9 del matí a 2 del migdia.

Cal portar fotocòpia compulsada del títol vigent de família monoparental. També, l'autorització a l’Ajuntament de Manresa d’accedir a les dades d’altres administracions públiques (administració d’hisenda, seguretat social, etc.) amb la finalitat de poder comprovar el compliment dels requisits econòmics.

El podran sol·licitar les famílies que tinguin la condició de família monoparental i constin com a propietàries, copropietàries o usufructuàries dels béns immobles corresponents al seu domicili habitual. També aquelles que visquin en règim de lloguer i puguin acreditar, mitjançant l’aportació del contracte, que assumeixen el cost de l’Impost sobre Béns immobles. 

La quantia de l’ajuda anirà en funció de l’aplicació d’un barem segons els ingressos anuals de la família i l’ajut pot anar des del 10% al 90% de l’impost.

El barem

Descripció de les característiques de l'ajut

Descripció de les característiques de l'ajut / AJM

El programa d’ajudes a famílies monoparentals va ser aprovat per Resolució el dia 26 d’octubre de 2023.