Coincidint amb el dia mundial contra la pena de mort, la Comunitat de Sant Egidi organitza un acte al Casino de Manresa el dijous 30 de novembre, a les 7 de la tarda.

Membres de la comunitat exposaran el treball que fa a casa nostra i arreu del món per lluitar contra la pena de mort i explicaran com es viu al corredor de la mort i què es pot fer per ajudar les persones que hi són.

Des del 2002, el 30 de novembre se celebra el dia “Ciutats per la vida – Ciutats contra la pena de mort”. En aquesta data, ciutats de tot el món es manifesten públicament per mostrar el seu rebuig a la pena capital.

Campanya internacional

Es tracta d’una iniciativa que la Comunitat de Sant Egidi va proposar dins de la seva campanya internacional contra la pena de mort. Ciutats per la vida és una campanya que impulsen les ciutats (a través dels ajuntaments o altres entitats) i que s’ha convertit en la mobilització més gran a escala mundial per lluitar contra la pena de mort.

L’any passat més de 2.500 ciutats de tot el món van organitzar actes per commemorar aquest dia mundial.

Manresa fa anys que es va adherir a la campanya mitjançant una moció del consistori municipal. Els darrers anys, ha il·luminat la façana de l’Ajuntament, tal com farà també enguany. Així s’afegeix a altres ciutats que il·luminen llocs o monuments simbòlics i organitzen actes de mobilització i sensibilització.