Una vintena d’infants participen al campus Nadal del TechLab i del Museu de Geologia de la Politècnica de Manresa

S’han fet tallers per fomentar el coneixement de la ciència i la tecnologia amb infants d'entre 6 i 12 anys

Una vintena d'infants i joves han tingut l'oportunitat de participar als tallers del TechLab aquest Nadal

Una vintena d'infants i joves han tingut l'oportunitat de participar als tallers del TechLab aquest Nadal / UPC

Redacció

Una vintena d’infants entre 6 i 12 anys, acompanyats dels seus familiars, han participat en el campus de Nadal del TechLab de la Universitat Politènica de Catalunya a Manresa.

S’ha celebrat aquest dijous i divendres amb els tallers ‘Fes la teva nadala’ i ‘Minerals amb els sentits’ a TechLab Manresa i també al Museu de Geologia Valentí Masachs.

Una de les acivitats del campus Nadal s'ha dut a terme el Museu de Geologia

Una de les acivitats del campus Nadal s'ha dut a terme el Museu de Geologia / UPC

El TechLab Manresa fomenta l’ús i el coneixement de la ciència i la tecnologia per tal que tothom hi tingui accés. El campus de Nadal s’ha organitzat amb la col·laboració del Museu de Geologia Valentí Masachs, per infants i joves de primària.

L’objectiu del taller ‘Fes la teva nadala’ era apropar el disseny per a la fabricació digital i gravat amb una talladora làser en un entorn familiar. Es tractava de personalitzar una nadala mitjançant un programa d’ordinador i enviar-la a gravar a la talladora làser. La peça de metacrilat obtinguda es col·locava en una base amb llums led.

D’altra banda, l’objectiu del taller ‘Minerals amb els sentits’ era iniciar els infants i joves al món dels minerals en un entorn familiar, ensenyant-los a identificar-los d’una manera fàcil i divertida. Durant el taller també han muntat una caixa per guardar els minerals feta amb una talladora làser.

El passat novembre es va inaugurar al pati de la Politènica el nou edifici del TechLab després de mig any d’obres i d’una inversió de mig milió d’euros. Va néixer amb la voluntat de ser un espai de creació per a la comunitat UPC obert a la ciutadania seguint la filosofia del polde coneixement que es vol projectar a la Fàbrica Nova.