La vorera que connecta la nova passarel·la amb Cal Gravat es farà el 2024

Amb 285.000 euros es completarà la urbanització que facilita arribar al polígon de Bufalvent

Vista de la passarel·la que uneix Cal Gravat i Bufalvent

Vista de la passarel·la que uneix Cal Gravat i Bufalvent / AJM

Francesc Galindo

Francesc Galindo

La passarel·la per a vianants i ciclistes entre el barri de Cal Gravat i el polígon de Bufalvent de Manresa ja està acabada i ara cal connectar-la amb la prolongació de la vorera del carrer Alvar Aalto, que es durà a terme durant el 2024.

El regidor d’Urbanisme i Mobilitat, Carles Garcia, va explicar al ple que la licitació de les obres ja estava en marxa i que es faria la proposta d’adjudicació per tal que les obres s’iniciïn el 2024 amb un import de 285.000 euros.  

La construcció de la passarel·la, el primer pas a peu en condicions entre Cal Gravat i Bufalvent va ser anunciada el novembre del 2021 amb un pressupost de 650.000 euros.

La passera té prop de 50 metres de longitud i 3 d’amplada i és adjacent al viaducte de la carretera BV-1225, que creua la C-55. Connecta amb el camí existent que transcorre paral·lel al traçat de la BV-1225 i forma part de la xarxa pedalable entre Manresa i el Pont de Vilomara.

Millora de la connexió

La intervenció forma part de les actuacions per millorar la connectivitat a peu i en bicicleta en recorreguts que es veuen interceptats per carreteres, rius i rieres dintre del terme municipal.

La nova actuació facilitarà el pas cap al parc del Secà, el regadiu de Viladordis i rutes de l’Anella Verda.

El pas anterior era complicat per la seva vinculació a un pont amb unes condicions per als vianants molt dificultoses. Les intervencions arriben fruit de la reivindicació que han mantingut el polígon de Bufalvent i del barri de Cal Gravat durant anys.