La federació de barris reclama a ERC, PSC i Impulsem Manresa que facin complir l'ordenança de civisme

Demana que l’Ajuntament esmerci més recursos per reforçar la neteja durant les festes nadalenques 

Una de les moltes imatges lamentables d'aquests dies

Una de les moltes imatges lamentables d'aquests dies / Arxiu Particular

Redacció

La Junta Gestora de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Manresa ha reclamat a l'equip de govern d'ERC, PSC i Impulsem Manresa que incrementi la vigilància a la via pública i que "sigui més rigorós per fer complir l’ordenança municipal de civisme".

Afirma que s’està manifestant un "preocupant" increment de conductes incíviques que afecten el benestar de la ciutadania. Posa com a exemple patinets que no respecten els senyals de circulació i envaeixen voreres i espais públics, afectant la seguretat dels vianants; sorollosos botellots, sobretot els caps de setmana, en indrets que ja s’han convertit en habituals i que afecten el descans del veïnat; mobiliari domèstic i voluminosos abandonats a les voreres sense respectar els horaris del servei municipal de recollida de mobles.

El carrer Dos de Maig

El carrer Dos de Maig / Arxiu Particular

Destaca que coincidint amb la celebració de l'Any Nou, entorn dels contenidors de reciclatge s’ha pogut observar les conductes inadequades d’alguns ciutadans amb contenidors totalment desbordats

Segons l'ens veïnal, l’acumulació de les deixalles ha envaït les voreres dificultant la circulació dels vianants, sobretot les persones amb problemes de mobilitat. "Aquests comportaments incívics protagonitzats per alguns ciutadans perjudiquen la convivència i el benestar de la col·lectivitat. Hem de ser més curosos i respectuosos amb les nostres actituds per evitar perjudicar els nostres conciutadans. Cal estar atents i respectar els dies i els horaris de recollida de les escombraries".

Xamfrà del carrer Lleida i Numància

Xamfrà del carrer Lleida i Numància / Arxiu Particular

Més recursos

La federació creu que en dates tan assenyalades com les actuals festes nadalenques, "l’Ajuntament hauria d’esmerçar esforços econòmics i humans per ampliar el servei de recollida i així evitar l’actual sobreeiximent dels contenidors".

Aquest proper cap de setmana, amb motiu de la festivitat de Reis , apel·len a la responsabilitat de la ciutadania "per evitar la repetició de les deplorables imatges de fa uns dies". 

Afegeix que és un deure cívic i de bona educació que cadascú contribueixi amb actituds exemplars per aconseguir un entorn més respectuós i harmoniós. Recorda que enguany s’implantarà la recollida selectiva amb contenidors intel·ligents. "Un nou sistema de recollida de residus i deixalles domèstiques que, com totes les innovacions, comportarà un canvi d’hàbits. Així, doncs, caldrà estar molt atents per procedir correctament. Entre tots i totes hem d’aconseguir que Manresa sigui una ciutat digna de mirar i una ciutat agradable per viure-hi", afirma.

Xamfrà Avinguda Tudela i carrer Solsona

Xamfrà Avinguda Tudela i carrer Solsona / Arxiu Particular