La primera sessió a Manresa de cites ràpides sedueix quaranta-vuit ‘lovers’

Els organitzadors van garantir que les trobades, al cafè-teatre Voilà!, es fessin en la més estricta intimitat

La propera serà el dia 20 de gener a Tarragona, i a la capital del Bages, el 27 de gener i 10 de febrer

La sala cafè-teatre Voilà! de Manresa a punt per acollir la primera edició de cites ràpides, dissabte

La sala cafè-teatre Voilà! de Manresa a punt per acollir la primera edició de cites ràpides, dissabte / Arxiu particular

Gemma Camps

Gemma Camps

Hi havia nervis al cafè-teatre Voilà! en la primera sessió de cites ràpides organitzada a Manresa. Els responsables, Lovefy, muntaven a la tarda l’attrezzo per acollir els potencials lovers. Les dones hi estaven citades a les 8, i els homes, al cap d’una estona, per no coincidir. A manca d’algun candidat per culpa de la grip, van respondre quaranta-vuit persones, segons va informar el tarragoní Guillermo Góngora, impulsor de Lovefy amb el manresà Rubén Ramírez. El proper dia 20 de gener faran la segona trobada, a Tarragona. A Manresa, ja n'hi ha previstes dues més: el 27 de gener i el 10 de febrer.

Tant abans com durant la vetllada, es va voler mantenir la privacitat absoluta dels participants, a petició seva, segons van recalcar els impulsors de l'esdeveniment.

Les cartulines dels partipants a les taules, una estona abans de l'inici

Les cartulines dels partipants a les taules, una estona abans de l'inici / Arxiu particular

De Balsareny, de Solsona, de Vic...

Els inscrits estaven dividits en dues franges d’edat, de 38 a 48 anys, i de 49 a 59 anys. «Ha vingut gent de tot arreu. De Balsareny, de Solsona, d’Igualada, de Vic... Venen dos homes que s’han apuntat a Tarragona i també s’han inscrit a aquest primer esdeveniment per veure com és».

Quan van arribar les dones, van comprovar que estiguessin inscrites i els van donar un número i un paper amb les instruccions. Van demanar una consumició (inclosa amb l’entrada de pagament, de 23 euros) i van accedir a dins de la sala per seure a les taules, en cadascuna de les quals hi havia un cartell amb el seu número

A 1/4 de 9 van entrar els homes per tal que no es veiessin uns i altres abans de les cites. Ells també tenien un número. La roda va començar ajuntant els mateixos números. Van conversar set minuts i van anar rodant fins que tots van conversar amb tots.

L’objectiu, recuperar el cara a cara que s’ha perdut amb l’auge digital, explicava Góngora. «Ens ho ha demanat molta gent». Després de l’speed dating inaugural, celebrat dissabte al vespre-nit al Voilà!, que aviat farà quinze anys que va obrir portes al carrer del Cós de la capital del Bages, la intenció és fer-ne un parell cada mes, a condició que tinguin una bona acollida.

«Es tracta de conèixer gent, de sortir de la teva bombolla de confort. Tractar amb gent que habitualment no pots conèixer perquè el teu dia a dia, la feina, els fills, tot ens passa per damunt». 

Al cartó que els van donar,  cada persona va apuntar els noms de les que van conèixer. L’endemà, és a dir, avui diumenge, a la pàgina web de Lovefy els ha sortit un registre amb totes les cites on els candidats van marcar la o les persones que els havien agradat. Demà dilluns es farà «el match» (coincidència). Si un dels participants ha posat que li agrada una persona i aquesta persona també ha posat que li agrada ell, els facilitaran el contacte de mòbil, «i, a partir d’aquí, ja és cosa seva».

Guillemo Góngora i Rubén Ramirez abans de la priemra edició de cites ràpides a Manresa

Guillemo Góngora i Rubén Ramirez abans de la primera edició de cites ràpides a Manresa / Eduard Vega

Subscriu-te per seguir llegint