Impulsem es presenta com a partit per «tenir l’alcaldia de Manresa el 2027»

La formació ha celebrat l’assemblea constituent, s’ha inscrit oficialment i ha escollit l’executiva encapçalada per Joan Vila

Imatge de la presentació d’Impulsem Comarques Centrals

Imatge de la presentació d’Impulsem Comarques Centrals / Eduard Vega

Francesc Galindo

Francesc Galindo

Impulsem Comarques Centrals s'ha presentat públicament com a partit polític un cop s’ha inscrit oficialment al registre del Ministeri de l’Interior, ha celebrat l’assemblea constituent i ha formalitzat l’executiva. Joan Vila, president del grup municipal Impulsem, que governa la capital del Bages en coalició amb ERC i PSC, va assegurar que l’objectiu és «tenir l’alcaldia de Manresa el 2027».

I, també, oferir un paraigua a formacions independents de la Catalunya central que es vulguin sumar al projecte.

El lloc triat per fer la presentació pública va ser la Torre Santa Caterina.

Segons va explicar Joan Vila, actualment la formació té una quarantena d’associats i una trentena més de simpatitzants. El grup espera superar el centenar de membres actius abans del juny i confia que la posada en marxa del partit contribuirà positivament a esdevenir la primera formació municipal de la ciutat en nombre de membres. 

Joan Vila, president ja del partit Impulsem Comarques Centrals, va subratllar que «l’objectiu del partit és fer de Manresa una ciutat on vingui de gust de viure-hi: humana, bella, segura, oberta, participada, amb qualitat de vida, amb oportunitats i projecció de futur».

Així mateix, va insistir en la seva voluntat d’enfortir Manresa com a capital i líder de la Catalunya central. Vila va destacar la voluntat del partit de continuar creixent i donar suport a l’acció de govern que està portant a terme des de les passades eleccions municipals. 

Va assegurar en aquest sentit que «entrar al govern municipal ha estat cabdal per dotar el projecte Impulsem de múscul i estructura». Va argumentar que havia estat «un pas valent per ser més a prop dels nostres conciutadans i arribar a més racons de Manresa, copsar-ne l’estat i escoltar les seves reclamacions».

A més de Vila, el comitè executiu està format pel també regidor Jesús Alonso, vicepresident; Anna Barriga, secretària; Marta Sánchez, tresorera i com a vocals Albert Carrascosa, Dani Díaz, Joan Gil, Lluís Lafuente, Josep Puig, Olga Rodríguez, Fina Soler i Dolors Trasserra.

A més s’ha creat la figura de la síndica, com a òrgan encarregat de la defensa i garantia dels drets de les persones associades, que exercirà Dolors Masats.

«No ens sentíem PDeCAT»

El president d’Impulsem Comarques Centrals va agrair al PEDeCAT que els cedís els drets electorals, perquè això els va permetre tenir més presència pública, «però no ens sentíem PEDeCAT i ningú en formava part».

Va explicar que durant el darrer any «s’ha fet servir l’etiqueta PEDeCAT per atacar-nos, però nosaltres tenim clar que som municipalistes amb una expectativa àmplia a nivell de la Catalunya central».

Així que ara el que es fa és «consolidar el nostre projecte i tenir una forma jurídica que ens permeti ser totalment autònoms i sense cap crossa», i va afegir que «qui ens ataqui ho haurà de fer per alguna altra cosa que no sigui l’etiqueta PDeCAT».

L’assemblea constituent

En l’assemblea constituent, que va tenir lloc el passat dilluns 11 de març, es van aprovar els estatuts del partit, prèviament validats pel Registre de Partits del Ministeri de l’Interior. També es van escollir els òrgans de govern del partit i Vila es va consolidar com a president. “Tenim una executiva multidisciplinària, preparada i molt competent”, va assegurar il·lusionat.

Imatge des del mirador de la Torre Santa Caterina

Imatge des del mirador de la Torre Santa Caterina / Eduard Vega

Àmbit d’actuació i finalitats

En els estatuts, Impulsem defineix l’àmbit d’actuació com a “municipal i supramunicipal, amb voluntat de servei i participació en tots i cadascun dels ens que puguin tenir afectació o intervinguin al territori”. Resumeix el caràcter d'Impulsem en tres punts: 

  • És un partit municipalista, humanista, democràtic, participatiu i plural: de caràcter progressista i liberal, defensa l’equitat social així com la igualtat entre les persones amb especial atenció a la igualtat de gènere, intergeneracional i racial, des d'una perspectiva interseccional. 
  • És un partit amb voluntat de contribuir democràticament a la formació de la voluntat política de la ciutadania: mitjançant la presentació i el suport a candidatures a les corresponents eleccions, aspira a promoure en tot moment la participació en les institucions representatives de caràcter polític.
  • Es regeix pels principis d’integritat, coherència i compromís: fidel al valor de la paraula donada, es basa en valors de frugalitat, austeritat, honestedat, tenacitat i sensibilitat social en l’àmbit d’actuació.

Òrgans del partit

El partit Impulsem Comarques Centrals tindrà tres òrgans de govern principals:

  • L’Assemblea general com a màxim òrgan de representació, integrada per totes les persones associades. 
  • El Comitè Executiu com a màxim òrgan decisori en matèria de govern i administració del partit, format per un total de 12 membres, incloent-hi el president, el vicepresident, la tresorera, la secretària i vuit vocals. 
  • La Sindicatura com a òrgan encarregat de la defensa i garantia dels drets de les persones associades.

Subscriu-te per seguir llegint