Els Bombers de Manresa fan pràctiques conjuntes amb les ADF del territori

El programa té l'objectiu de millorar l'habilitat de les maniobres bàsiques de primera intervenció en incendis forestals

Pràctiques amb les ADF al Parc de Bombers de Manresa

Pràctiques amb les ADF al Parc de Bombers de Manresa / BOMBERS

Laura Serrat

Laura Serrat

El Parc de Bombers de Manresa ha acollit durant el mes de març diverses jornades de pràctiques conjuntes amb les ADFs del territori amb l'objectiu de millorar les maniobres bàsiques de primera intervenció en incendis forestals.

Es tracta d'unes pràctiques que es duen a terme en els diferents parcs de bombers del territori i que es van posar en marxa l'any 2021 arran de l'aprovació del Pla d’actuació del Grup d’Intervenció, el qual defineix les accions a desenvolupar per part dels cossos voluntaris en cas d'activació d'un pla d'emergència.

L'inspector i cap de la Regió d'Emergències Centre, Santi Lleonart, explica a aquest diari que les pràctiques consisteixen a provar algunes de les maniobres bàsiques com ara la instal·lació de línies d'aigua, l'ús d'eines manuals o el transvasament d'aigua entre cisternes.

Lleonard remarca que les pràctiques serveixen per reforçar el vincle entre els bombers i les ADF del territori. "L'objectiu és estar en permanent contacte i conèixer la feina dels uns i dels altres per coordinar-nos millor davant de les emergències", apunta l'inspector.

Durant el mes de març han passat pel Parc de Bombers de Manresa una trentena de membres de les ADFs Pla de Bages, Bages Oriental, Sant Salvador de Guardiola i Defensors del Bosc. D'altra banda, també s'han dut a terme jornades de pràctiques al Parc de Bombers de Berga, de Calaf, de Moià, de Solsona, de Sant Salvador de Guardiola i de Castellfollit del Boix.