El barri de la Mion de Manresa recordarà amb una caminada la veïna assassinada per violència masclista

La sortida serà el pròxim 14 d'abril, a les 10 del matí des de la plaça de la Democràcia

La caminada en record a la dona assassinada serà per la zona del Poal de Manresa

La caminada en record a la dona assassinada serà per la zona del Poal de Manresa / AJ. MANRESA

Redacció

El diumenge 14 d’abril el barri de la Mion de Manresa tornarà a recordar Jordina Martínez Playà, la veïna assassinada el 2021 pel seu exmarit quan tenia 34 anys. Ho farà sota el lema Caminem per la Jordina, una iniciativa que el grup de caminadores de la zona del Poal va decidir impulsar l’any passat amb la voluntat de recordar i honorar la jove manresana i totes aquelles dones que han perdut la vida a causa de la violència masclista.

La caminada d’enguany tindrà lloc el diumenge 14 d’abril i consistirà en una passejada de dues hores de durada pel paisatge del Poal. La sortida serà a les deu del matí des de la plaça de la Democràcia. Des del grup impulsor de la iniciativa s’anima a tota la ciutadania a participar-hi.

La dona assassinada formava part d’aquesta colla excursionista i la notícia del seu assassinat va colpir amb tanta força que totes les seves membres van decidir que aquell tràgic succés no podia quedar en l’oblit. El mes de març de l’any passat van decidir que cada any, coincidint amb l’aniversari de la seva mort, organitzarien una caminada oberta a tota la ciutadania que recordés les víctimes de violència masclista.

Les impulsores de la iniciativa asseguren que "caminar amb dolor és una manera de prendre consciència de la xacra que la violència masclista representa en la nostra societat i una manera de reivindicar que ens volem vives, lliures i segures en els nostres carrers i en les nostres vides".