Moià dedica una setmana a la salut juvenil amb activitats educatives

S'han programat propostes per treballar a les escoles i l'institut, mentre els actes centrals es faran dissabte al parc municipal

El parc municipal de Moià acollirà els actes centrals de les jornades, aquest dissabte

El parc municipal de Moià acollirà els actes centrals de les jornades, aquest dissabte / ARXIU | JORDI ESCUDÉ

Redacció

La Taula de Salut de Moià organitza la segona edició d'Inspira, una Jornada de Salut Juvenil amb propostes educatives i de lleure per abordar diferents àmbits vinculats a la salut que afecten aquest col·lectiu. El programa s'allarga tota la setmana, de manera que ja s'estan treballant algunes propostes en els mateixos centres, mentre que les activitats centrals tindran lloc dissabte, 16 de desembre, al parc municipal.

A les escoles de primària del poble, els alumnes de sisè estan desenvolupant un treball artístic sobre la salut, mentre que a l'Institut Moianès, l'alumnat està realitzant tallers sobre sexualitat i pornografia.

Les jornades també inclouen propostes concretes fora de les aules, com el taller DeBat a Bat que porta per títol "Poca broma" i que es farà aquest dijous, 14 de desembre, a 2/4 de 5 a la biblioteca; o la projecció d'una pel·lícula sobre salut mental a l'Espai Jove, divendres, 15 de desembre a les 6 de la tarda. El parc municipal acollirà els actes centrals del programa dissabte, 16 de desembre, amb propostes durant tot el matí. D'una banda, hi ha programat un escape room per equips sobre salut mental, a càrrec del col·lectiu Arran, i també hi haurà un rocòdrom escalable i paradetes d'entitats. A més, a 3/4 d'11 del matí tindrà lloc una classe de biodansa, a 2/4 de 12 un taller de cuina sobre aperitius saludables, i a 2/4 d'1 hi haurà un concert amb la PAWN Gang.