T'ha arribat una multa de trànsit per Nadal?

Descobreix com passar unes bones festes i que la multa no t'amargui el que queda d'any

T'expliquem si pots pagar-la a terminis i gaudir d'un Nadal amb tranquil·litat

Una multa per Nadal

Una multa per Nadal / @ katemangostar

Ja queden pocs dies per celebrar les festes de Nadal. Molts estan a punt de fer vacances i això emplena de joia i felicitat. Però, i si t'arriba una multa? Amb les presses, a vegades, podem passar-nos un semàfor en vermell o excedir la velocitat permesa i això, ens farà haver de pagar una multa i treure punts. Sense entrar en si hem pogut causar algun dany a un tercer. T'agradaria saber si aquesta multa la pots fraccionar i passar un Nadal més tranquil?

Si vols estar segur si aquell radar t'ha enxampat o si el semàfor tenia una càmera i t'han gravat saltant-te'l en vermell, només ho podràs saber amb una carta de correu certificat. La DGT o Trànsit només es posa en contacte amb tu a través de notificacions certificades per correu. En cap cas, t'ho notificaran per WhatsApp o missatge de text. 

Compte amb el frau de la multa de la DGT o Trànsit per WhatsApp o missatge de text

Si t'envien un missatge de WhatsApp o de text on posi que has de realitzar un pagament de la DGT amb Bizum o transferència bancària, no ho facis, és una estafa. Repetim, Trànsit només fa notificacions de correu certificat, no utilitza cap altre mitjà.

Tràmits amb Trànsit

Per tal de consultar els tràmits o fer qualsevol gestió s'ha d'accedir a través de la seu electrònica, l'aplicació 'Trànsit', el telèfon 060 o les Direccions Provincials. A aquestes últimes, hi pots acudir presencialment.

La multa per Nadal

T'acaba d'arribar una multa de trànsit, però no saps si la pots pagar a terminis; la resposta és, no. Tampoc podràs endarrerir el pagament. Si et posen una multa, l'hauràs d'abonar amb un sol pagament, en un termini màxim de 45 dies des de la seva notificació. En cas que passin aquests dies i no l'hagis pagat, l'AEAT (l'Agència Estatal de l'Administració Tributària) te la cobrarà amb un recàrrec del 20%.

Tot i això, hi ha dues excepcions a l'hora de pagar la multa. 

Haver de pagar una multa de trànsit

Haver de pagar una multa de trànsit / @ yanalya

Les excepcions per pagar una multa

Si en menys de 20 dies naturals des de la notificació, pagues la multa, t'estalviaràs el 50% d'aquesta

En cas que, hagin passat els 45 dies i no hagis pagat la multa. Quan l'AEAT efectuï el cobrament de la multa amb el recàrrec, després sí que te la podràs fraccionar. Tot i això, l'AEAT serà qui donarà o no, el vistiplau per aquest fraccionament.