Coneix els operatius de la DGT per aquestes festes

Totes les mesures que es prendran en 3 fases

Desplaçaments per Nadal

Desplaçaments per Nadal / freepik

Fernando Álvarez

Comença la campanya de Nadal de la DGT: entre les 15 hores d'avui, 22 de desembre, fins al 7 de gener, aquesta campanya estarà en marxa, per tal de prevenir accidents. Controlar els excessos de velocitat i d'alcohol són primordials per mantenir la carretera segura, entre altres. La DGT preveu uns 20 milions de desplaçaments durant aquestes festes. L'operatiu es desenvoluparà en 3 fases: Nadal, Cap d'Any i Reis.

La DGT comptarà amb nombrosos mitjans per vigilar la conducta dels conductors, com ara agents de trànsit i policia, però també amb més de 1.200 radars i altres càmeres que controlen l'ús del mòbil i el cinturó de seguretat. A continuació, t'ho expliquem.

Arribar tard és millor que no arribar

Des de Trànsit insisteixen a recordar que prendre begudes alcohòliques i conduir són dues coses incompatibles, no pas per la multa, sinó per la seguretat de tots. Cal ser prudents als nostres desplaçaments, especialment en els trajectes curts i nocturns, i informar-se sempre sobre les possibles condicions meteorològiques adverses.

La prudència és fonamental perquè, tal com recorda la tradicional campanya de comunicació de la DGT per a aquestes dates, per molt important que sigui el desplaçament arribar tard és millor que no arribar-hi, també per Nadal.

Campanya de Nadal

Com et dèiem abans, s'han establert diferents fases d'acord amb les principals festivitats nadalenques, que aquest any tenen lloc el cap de setmana:

  • 1a era fase, Nadal: Del divendres 22 al dilluns 25 de desembre. Per a aquest primer període hi ha previstos 4,8 milions de desplaçaments.
  • 2a fase, Cap d'Any: Del divendres 29 de desembre al dilluns 1 de gener.
  • 3a fase, Reis: Del divendres 5 al diumenge 7 de gener, moment en què es donarà per conclòs el dispositiu especial de Nadal.

Molts dels desplaçaments, tant de llarg com de curt recorregut, especialment durant els caps de setmana i els dies festius, es dirigiran a segones residències, zones de muntanya per a la pràctica d'esports d'hivern i zones d'atracció turística hivernal.

Dispositiu desplegat

La DGT compta en aquesta campanya amb la màxima disponibilitat dels seus mitjans humans (Agents de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil, personal funcionari dels Centres de Gestió de Trànsit, patrulles d'Helicòpters i personal encarregat del manteniment d'equips i de la instal·lació de mesures a la carretera) que, entre altres funcions, s'encarregaran del següent:

  • Facilitar la mobilitat i la fluïdesa del trànsit.
  • Mantenir en les degudes condicions de seguretat viària la circulació per a tota mena de vehicles i les carreteres amb trams o zones afectades per condicions meteorològiques adverses com neu, gel, pluja o boira.
La Guàrdia Civil fent un control de trànsit

La Guàrdia Civil fent un control de trànsit / IÑAKI OSORIO

  • Vigilar el comportament correcte dels usuaris en carretera amb els mitjans humans i tècnics de què disposa l'organisme: 780 radars fixos (92 de tram) i 545 mòbils de control de velocitat, a més dels 13 helicòpters, 39 drons, 245 cambres i 15 furgonetes camuflades.
  • Intensificar els controls de velocitat i alcoholèmia.
  • Informar sobre qualsevol incidència a través dels butlletins informatius, la web de la DGT o els seus comptes de Twitter (@DGTes i @InformacionDGT).

Si aquest Nadal et desplaçaràs pel país amb el teu vehicle, et recomanem que ho facis amb seguretat i paciència per al teu gaudi i el dels altres, ja que a les carreteres no estàs sol.