On anar a prendre les últimes copes de l’any a Barcelona

Busques plans d'última hora per Cap d'Any? Apunta alguns dels millors bars de la capital catalana on començar el 2024

Una festa de Cap d'Any a la sala Apolo de Barcelona

Una festa de Cap d'Any a la sala Apolo de Barcelona / El Periódico

Òscar Broc

Per a aquest pont toca sortir i gaudir. És el moment de relaxar-te en una vetllada entre amics, d’aprofitar que els teus fills se n’han anat per sopar amb la teva parella, d’esmorzar una botifarra amb mongetes a anys llum del turisme, de fer-te selfies en l’steak house de moda... Aquests dies de pont tens feina: Barcelona se’t quedarà petita. 

I un altre any ha passat. Froilà enxampat en un after. Sálvame cancel·lat. Rosalía engega a passeig Rauw Alejandro. La senyora que crida com un dinosaure a la plaça Sant Jaume, embolicada en una bandera espanyola. Les croquetes de paella amb xoriço! Són massa xocs com per no sortir la nit del 31 de gener i donar-ho tot.

El 2023 ha sigut un any tan surrealista que mereix una nit de Cap d’Any de diversió. Si optes per anar a Barcelona i encara no saps on dimonis bufaràs l’espanta-sogres, en aquests bars, clubs i cocteleries t’adoptaran com un cadell errant. I recorda: a les deu a casa. Les deu del matí, dic.

1. Nit en vermell

Poble-Sec noctàmbul

Bohèmia, roïna, actors, dissenyadors, periodistes, tots teniu una invocació col·lectiva de final d’any a Rouge Cocktail Bar (Poeta Cabanyes, 21), un enclavament històric que ha emprès una nova etapa amb un èxit inqüestionable. A un esprint de la sala Apolo, és tot el que busques per a una nit de vidres trencats: llums vermelles, dj locals, còctels de qualitat a preus continguts i abrics llargs estil Berlín. La nit de Cap d’Any al Rouge t’oferirà més girs que la filmografia de M. Night Shyamalan. La festa es diu Game Over, l’entrada és lliure i t’espera una gresca musical garantida pels dj Vince Void i Diescoo. Que l’última aposta del 2023 sigui al vermell. La banca no sempre guanya.

2. Hospi New Year

Lluny del centre

El centre de Barcelona en final d’any podria ser una escena eliminada d’Apocalypse Now. Trepitjades, cops de colze, vomitades furtives, embriaguesa, gent molt pesada i plasta... L’horror pot evitar-se. És tan fàcil com fugir del centre i deixar-se caure per l’Hospitalet, base d’operacions de José Nuñez, el propietari i bartender de Mizuwari (Riera de la Creu, 50). La seva cocteleria creativa a preus raonables es posarà al servei dels més llestos, en una nit sense estridències, ni turistes semidespullats a punt del coma etílic. Acaba de guanyar un concurs a l’Hospitalet amb un còctel «comestible». Es diu Homer Sour i porta Jack Daniel’s Bonded infusionat en cansalada viada, xarop de rosquilles casolà, suc de llima i clara d’ou. Em diu el José que si el demanes la nit del 31, les teves pregàries seran ateses. Els miracles de Nadal. 

3. Màgia potagia

Barra lliure

A Somnia (Montserrat, 13) cada nit és la nit de Cap d’Any. Costa condensar en un paràgraf el que passa en aquesta cocteleria que té l’aspecte d’un vell parc d’atraccions de pel·lícula. David Lynch la convertiria en el seu dormitori. El vermell vellut s’imposa en una bombolla irreal i surreal en la qual es mouen els còctels amb presentacions més atrevides de Barcelona. Per a la nit del 31 de desembre, prometen performances, espectacles de màgia de prop, i dj amb bona música. I els trucs es traslladen a la beguda. Per 60 euros, tindràs barra lliure, amb una carta especial de begudes, de 00.30 a 03.30h. Molt de compte. 

4. Bon any techno

DJ a granel

El sarau electrònic de final d’any dels moderns barcelonins es resumeix en una paraula: Nitsa. A la sala Apolo (Nou de la Rambla, 113), es courà com cada any la festa de Cap d’Any amb millor relació qualitat-preu. Els dj que aniran desfilant per les seves cabines són del millor de l’escena. Dos d’habituals de l’escuderia Nitsa, Fra i Ferdiyei, compartiran plats amb Velmondo, Oddzero i Klara Missyle. A la sala Astin, un altre desembarcament de dj, amb Acidnena i Jovendelaperla, entre d’altres. Hi ha moltes festes electròniques de Cap d'Any, però la del Nitsa és en la que acabem tots. Gairebé una tradició. I que el techno us acompanyi. 

5. L’hotel dels embolics

¡Oh, Cabaret!

De tots els hotels que s’entreguen a la nit de Cap d’Any, The Barcelona Edition (Francesc Cambó, 14) és un dels que té una oferta més completa. Al restaurant Veraz, hi ha sopar amb menú especial de Cap d'Any de música i tot el necessari per celebrar les campanades. També hi ha sopar per a romàntics empedreïts al rooftop, i al club amagat de l’hotel, el Cabaret, on se celebrarà la farra postcampanades. Si has sopat en algun dels tres ambients (preus i menús diferents), tindràs accés a aquesta festa tan cobejada, en la qual hi haurà música disco, boles de miralls, un kit de maquillatge per brillar més que una botiga Swarovski i ambient Studio 54.

6. Nit de Cap d’Any al Raval

Els nois del barri

Amb els seus llums de neó, vistes al Raval i ambient desenfadat, Dead End Paradise (Valldonzella, 13) s’ha convertit en una de les barres més gratificants de la ciutat. Els seus còctels són elegants, creatius i honestos (els preus estan ajustadíssims). La nit del 31 de desembre, DEP no fallarà els seus fidels i els rebrà com qualsevol altre dia a l’oficina. No s’ha de pagar entrada, no hi ha preus especials; si alguna cosa funciona, millor no canviar-ho, ni tan sols en l’última festa de l’any. No se m’acut millor pla que donar la benvinguda al 2024 amb el seu celebèrrim còctel de pa amb tomàquet entre les mans.

7. A la fresca

Nit de cap d’any alternativa

Resulta que Antic Teatre (Verdaguer i Callís, 12) no vol saltar-se la nit de Cap d’Any. Ja en porta unes quantes a l’esquena, i, com sempre, oficiarà la festa en els seus propis termes: sense postureig i amb preus raonables (35 € anticipada, 40 € en taquilla, amb dues consumicions incloses). Un exèrcit de dj apostarà per la millor electrònica i dutxarà el personal amb techno, electro, house i el que es presenti. Obriran la sala de teatre perquè càpiga tothom i tindran oberta la joia de la casa, una àmplia i màgica terrassa-jardí perquè respiris sota les estrelles. Sento trencar el romanticisme, però si arribes abans de la 01.30 h, chupito gratis. Boom. 

8. L’últim vermut

CARGOLINS i heavy metal

El 31 de desembre cau en diumenge, la providència t’ha servit l’excusa perfecta per celebrar l’últim vermut de l’any en una fantasia de local. Es diu Celler Pantoxa (Sant Joan de Malta, 53), estarà obert fins a les 18 h, i és un museu del heavy metal. Tot el celler està atapeït d’objectes relacionats amb el rock dur: un ninot d’Eddie (la mascota d’Iron Maiden) penjat del sostre, un tirador de cervesa en forma de guitarra elèctrica, posters firmats per grups llegendaris... Al taulell, conserves de molta qualitat. A la cuina, tapes rodones com la tonyina picant, les anxoves preparades a mà o els cargolins. Al celler, una de les millors col·leccions de cava, xampany i vi del Clot. I a tot arreu, la seva alma mater, David Huerta, un tabolaire dels que ja no queden. L’escalfament perfecte per a una jornada que s’intueix més llarga que la llengua del cantant de Kiss.