Mor Lluís Llongueras, als 87 anys, considerat el millor perruquer d'Espanya

Nascut a Esparreguera, va ser un reconegut seguidor de Salvador Dalí, amb qui col·laborar en la creació de la perruca de Mae West

Lluis Llongueras, en una imatge d'arxiu, en una exposició sobre Dalí

Lluis Llongueras, en una imatge d'arxiu, en una exposició sobre Dalí / LLUIS LLONGUERAS/DDG

Redacció

El perruquer Lluís Llongueras i Batlle ha mort als 87 anys, segons ha pogut confirmar l'ACN de fonts del sector. Nascut a Esparreguera el 1936, va tenir un perfil mediàtic marcat per haver pentinat famosos i per les nombroses aparicions televisives durant les dècades dels 80 i dels 90. Va esdevenir un empresari de la perruqueria d'èxit amb una cadena de franquícies amb més de cinquanta establiments arreu de l'Estat i més de 120 salons de bellesa arreu del món. En paral·lel a les facetes mediàtica i empresarial també en van desenvolupar una d'artística, amb col·laboracions amb figures d'aquest àmbit com ara Salvador Dalí. Entre d'altres distincions, l'any 2000 va rebre la Creu de Sant Jordi i el 2008 la medalla President Macià.

Llongueras va començar a treballar als 14 anys i va obrir el primer negoci el 1958 a Barcelona. Des d'allà s'estendria fins arribar a diverses ciutats del món. El 1972 va obrir el primer saló de perruqueria unisex de l'estat espanyol i va crear diverses franquícies en acadèmies i establiments de perruqueria. També va crear una línia de productes cosmètics i de perruqueria.

Entre les clientes de renom que va tenir hi ha noms com el de la duquessa d'Alba, l'actriu Carmen Sevilla, les cantants Rocío Jurado i Lola Flores o la reina Sofía. També van passar per les seves mans els caps d'estrelles internacionals com Bianca Jagger i Angelica Houston.

El perruquer era autor també de diversos llibres professionals, la biografia 'Tot Dalí' sobre el pintor empordanès, del qual va ser amic personal i amb el qual també va col·laborar en la concepció de la perruca gegant situada a la sala dedicada a Mae West al Museu Dalí de Figueres. També va escriure l'autobiografia 'Llongueras tal cual'.