El perruquer Lluís Llongueras i Batlle ha mort als 87 anys, segons ha pogut confirmar l'ACN de fonts del sector. Nascut a Esparreguera el 1936, va tenir un perfil mediàtic marcat per haver pentinat famosos i per les nombroses aparicions televisives durant les dècades dels 80 i dels 90. Va esdevenir un empresari de la perruqueria d'èxit amb una cadena de franquícies amb més de cinquanta establiments arreu de l'Estat i més de 120 salons de bellesa arreu del món. En paral·lel a les facetes mediàtica i empresarial també en van desenvolupar una d'artística, amb col·laboracions amb figures d'aquest àmbit com ara Salvador Dalí. Entre d'altres distincions, l'any 2000 va rebre la Creu de Sant Jordi i el 2008 la medalla President Macià.

Llongueras va començar a treballar als 14 anys i va obrir el primer negoci el 1958 a Barcelona. Des d'allà s'estendria fins arribar a diverses ciutats del món. El 1972 va obrir el primer saló de perruqueria unisex de l'estat espanyol i va crear diverses franquícies en acadèmies i establiments de perruqueria. També va crear una línia de productes cosmètics i de perruqueria.

Entre les clientes de renom que va tenir hi ha noms com el de la duquessa d'Alba, l'actriu Carmen Sevilla, les cantants Rocío Jurado i Lola Flores o la reina Sofía. També van passar per les seves mans els caps d'estrelles internacionals com Bianca Jagger i Angelica Houston.

El perruquer era autor també de diversos llibres professionals, la biografia 'Tot Dalí' sobre el pintor empordanès, del qual va ser amic personal i amb el qual també va col·laborar en la concepció de la perruca gegant situada a la sala dedicada a Mae West al Museu Dalí de Figueres. També va escriure l'autobiografia 'Llongueras tal cual'.