RECEPTA | Cargols a la llauna

Cargols a la llauna

Cargols a la llauna / Wikimedia

Dolors Gómez

Dolors Gómez

INGREDIENTS

  •  2 kg cargols
  • 200 g cansalada viada
  • 200 g botifarra crua
  • 200 g botifarra negra
  • 1 cabeça d’alls
  • 1 fulla de llorer
  • 200 g tomàquets madurs
  • Pa ratllat
  • Sucre, pebre vermell dolç
  • Sal, pebre
  • oli

ELABORACIÓ

  • Rentem els cargols i els coem a foc lent amb la cabeça d’all, llorer, sal, pebre i aigua freda i els coem fins que surtin els cargols.
  • Trinxem la cansalada i les botifarres.
  • Saltem la ceba trinxada i el gra d’all, incorporem la cansalada i les botifarres, julivert i el tomàquet escaldat, pelat i tallat a daus, sal, sucre i pebre.
  • Farcim els cargols amb aquest «picadillo» i els anem posant en un plat cap per amunt.
  • Introduïm al forn molt calent amb una mica de pa ratllat per sobre i unes gotes d’oli.
  • Se serveixen en la mateixa plata.