L’Interraïl és un bitllet de tren vàlid per a viatjar pràcticament a la totalitat dels trens europeus durant un temps determinat segons el contractat. D’aquesta manera, pots anar baixant i pujant en ells quan vulguis sempre i quan sigui dins del període de validesa del bitllet i s’hagin emplenat les dades del trajecte amb anterioritat.

De bitllets d’interraïl hi ha de diferents tipus, segons sigui la durada del viatge o els països que es desitgin visitar.

Bàsicament en funció del destí, hi ha de dos tipus:

- Interraïl 1 país: permet circular dins del mateix país (no està permès que sigui en el país procedència del viatger, excepte per al trajecte de sortida i arribada).

- Interraïl Global: es pot viatjar a més de 40000 destins distribuïts en 33 països europeus.

Quant a la durada del viatge, n’hi ha des de quatre dies fins a un màxim de tres mesos.

Els seus preus oscil·len en funció de tot l’anterior i depenent també de l’edat de l’usuari (hi ha descomptes importants per a joves i pels més de 60 anys) i van dels 127 euros de l’opció més barata a uns 900 euros aproximadament l’opció més cara.

Cal tenir en compte també que tot i que la majoria de ferrocarrils estan inclosos en el preu, hi ha uns altres que requereixen reserva anticipada i tenen un cost addicional, motiu pel que cal informar-se bé abans d’utilitzar-los.

Els avantatges de gaudir d’aquesta experiència són:

- És una manera de viatjar molt econòmica, sobretot per a alguns trams d’edat.

- Amb la compra del bitllet van inclosos descomptes en allotjaments o visites de monuments en alguns països, així com una guia completa i un mapa del traçat ferroviari europeu.

- Hi ha la possibilitat de pernoctar en els trens nocturns, a preus més assequibles que en els hotels.

- Es coneix a molta gent.

- No cal comprar diferents bitllets per als diferents trajectes.

- Pots canviar de plans i itineraris en qualsevol moment.

- Es poden admirar bells paisatges en els trajectes, que d’una altra manera, no seria possible.

- Es pot comprar el bitllet en qualsevol moment i disposes de fins onze mesos després de la compra per a iniciar el viatge.

- Es pot contractar una assegurança de viatge.

- Les devolucions i els canvis són bastant flexibles.

- Els nens menors d’onze anys no paguen.

- La sensació de llibertat és absoluta.

Per a poder comprar l’interraïl, s’ha de residir a Europa o bé tenir la nacionalitat d’algun país europeu.

Tant per a obtenir tota mena d’informació, registrar-se o comprar els bitllets i planificar el viatge, es pot visitar la pàgina oficial: interrail.eu o bé, descarregar-se l’aplicació corresponent.