Els sopars de Cap d'Any que pocs es poden permetre; així són les propostes més sibarites de Barcelona

Els hotels de luxe protagonitzen els sopars de benvinguda al 2024 més exclusius de Barcelona, amb preus de fins a 780 euros per menú: un àpat de molts plats, plens de ‘delikatessen’ i vins d’alt nivell, tot això en un entorn d’allò més selecte i, segurament, inoblidable.

Patricia Castán

L’oferta d’opcions gastronòmiques de la nit de Cap d’Any s’ha multiplicat en els últims anys a Barcelona en la mesura que no només els turistes omplen l’allotjament de la ciutat per acomiadar l’any, sinó que cada vegada més barcelonins opten per celebrar-ho fora de casa, en un ambient festiu i sense haver de cuinar. Els menús del 31 de desembre solen cotitzar molt per sobre de l’habitual a qualsevol restaurant.

Les opcions més sibarites que veiem a continuació se situen als hotels de gran luxe, amb tiberis de molts plats, delikatessen exclusives, celler d’alt nivell i un entorn de decoració i festa posterior que es converteixen en una experiència per recordar.

Estrelles Michelin

El més cotitzat de Barcelona és el restaurant Lasarte al luxós Monument Hotel, i amb tres estrelles Michelin i dos grans noms propis: Martín Berasategui i Paolo Casagrande. Costa 780 euros per persona i és un llarg tiberi. Comença amb Consomé lleuger de centolla, coliflor i caviar; Llobarro fumat, poma i tubercles oblidats amb una crema gelada d’api-nap; i Penques trufades i làmines de vieires amb caldo curt d’algues i regalèssia. A continuació serviran Sopa de freda hibiscus i sisho morat; Duo de carrabiner i les seves corals en una velouté de fonoll i alvocat; Mató de garotes i espardenyes; Cappelletti d’escamarlà i iogurt a les fines herbes, papada ibèrica i rovell curat; Turbot a la brasa, cabdells escabetxats amb vinagreta calenta de cítric i safrà; Filet de vaca a la mostassa, terrina d’arrels, agliata de remolatxa i pebre rosa. Com a postres, Babà de taronja i angostura; Essència de cacau i Petit Fours. El ritual inclou "harmonia de vins", servei d’aigua i cafè.

Per 665 euros es podrà acomiadar el 2023 al Mandarin Oriental Barcelona, el restaurant Moments, de la mà de Raül Balam i Carme Ruscalleda, amb dues estrelles Michelin. Serviran Aperitius, Cassoleta de caviar, Sopa de pularda, Lasanya de llamàntol, Turbot, Ànec a la taronja, Golden peach, Torrada de peres al vi, Pastís cremós Andoa i les 12 espècies de la sort, Carro de torrons, cotilló, maridatge de vins i xampany. Inclou after party amb barra lliure fins a les tres de la matinada. a Bankers Bank, la seva cocteleria. Sense vins, 485 euros.

Al tercer lloc, l’Hotel El Palace Barcelona, amb triple oferta d’espais, tindrà la més cotitzada (625 euros) al seu terrat panoràmic. Al seu Rooftop servirà un completíssim menú de gala amb entrants com Brioche amb mantega i caviar; Pernil 100% ibèric de gla, pa de vidre, tomàquet; Cruixent de cua de vaca cuinada al vi negre; Ostra del Delta, tamari i llima; Garrí; Croqueta casolana de gamba vermella; i Cebiche de vieira i maracujà. Continuarà amb Cremat de foie, pa de pessic de pistatxo, orellanes i ceballot; Suquet de llamàntol amb tripes de bacallà, textures de col i ruca; Rap rostit amb crema de cloïsses i calamar de potera; i Filet madurat de vaca gallega a la brasa amb patata cremosa i tòfona negra. Com a colofó folç, Bescuit de cacau, mousse de xocolata 80% i nata de vainilla; Petits fours, cafès, raïm de la sort i cotilló, i selecte celler de vins i xampany. Per 100 euros més es pot seguir amb barra lliure i DJ al Bluesman Cocktail.

Tòfona negra

Un altre clàssic d’altura, el Majestic Hotel&Spa Barcelona comptarà amb diverses propostes sota la batuta dels xefs Nandu Jubany i David Romero. Una figura al top sibarita. Al restaurant Solc per 585 euros desplegaran Tàrtar de gamba vermella i caviar; Cloïssa fina amb granissat d’api i poma; Sèrum de parmesà amb nyoqui de carbassa i tòfona negra; Essència de nècora gallega amb cranc reial i caviar Oscietra. Continuaran amb Pèsols llàgrima del Maresme amb pernil de gla, ou de polleta i tòfona negra de Vic; Llagosta del Mediterrani al forn de carbó vegetal amb beurre blanc de xampany i les seves freses; Orada reial amb espardenyes i crema de beina de tirabecs, mongeta perona i pernil; Llom de costella de Wagyu amb ceps a la bordelesa, salsa bearnesa i patates souflé; Mole de garrofa amb praliné de sèsam negre i gelat d’avellana. Amb cotilló i celler selecte.