Les millors postes de sol són a Roses

El Festivalet es presenta com una proposta sensorial única per als sentits que combina també gastronomia, art i música

La badia de Roses resulta un espai espectacular per a les postes de sol

La badia de Roses resulta un espai espectacular per a les postes de sol / Ajuntament de Roses

David Céspedes

Diuen que hi ha dos moments màgics del dia. Un quan es fa de dia i surt el sol i un altre quan la posta de l’astre rei culmina i la jornada arriba a la seva fi. Els dos moments resulten espectaculars en segons que dominis geogràfics. A la badia de Roses es pot assegurar que es poden contemplar les millors postes de sol. Per això, ho tenen molt clar i per celebrar el final del denominat estiuet de Sant Martí els dies 11 i 12 de novembre se celebra una nova edició del Festivalet, una experiència única per als sentits.

Durant tot el cap de setmana s’oferirà una proposta sensorial que combina llum, color, gastronomia i música. Tot un regal per al cos i la ment. L’espai únic facilita també la contemplació. Ja ho diuen els organitzadors del festival. Les característiques de la badia de Roses i l’emplaçament que acull els diferents actes del Festivalet, la platja de la Perola, ofereixen cada any al públic assistent un espectacle únic, en què els colors i la llum sobre l’horitzó i reflectits a l’immens mirall d’aigua són els protagonistes absoluts.

Públic concentrat a la platja de la Perola, escenari del festival

Públic concentrat a la platja de la Perola, escenari del festival / Ajuntament de Roses

En aquesta edició les actuacions musicals del dissabte dia 11 aniran a càrrec de Guillem Ramisa, Abril Gabriele i Mercabanda, i el diumenge 12 pujaran a l’escenari de la platja Carlota Flaneur i Clima. Com a novetat, aquest any la programació musical s’allargarà amb les ambientacions dels ‘dj’ de Radio Cassete Nights (el dissabte de 20 a 23 h) i del ‘dj’ Lia Jensen (el diumenge de 18.30 a 21 h).

La gastronomia també ocupa un lloc preferent en la proposta. No en va som a Roses, on el producte de proximitat està garantit. A la platja de la Perola hi haurà degustacions de tastets gastronòmics i els establiments Can Baldosa, Can Cervera, Cervesa de Roses, Falconera, Harry’s i Italian Beach Food da Brix oferiran, entre les 16 i les 23 hores del dissabte i les 16 i les 21 hores del diumenge, pizzes, creps, fajitas, brownies, quiches, raviolis... acompanyats de cerveses, vi i refrescos. Un any més, el festival serà també present als restaurants de la població. Seran els restaurants Can Cervera, Harry’s, L’Àncora i Txots Roses els encarregats de mostrar la varietat i qualitat de la gastronomia rosinca, oferint els seus menús del Festivalet amb especialitats elaborades amb productes de proximitat i temporada. Fins i tot les arts plàstiques hi tenen cabuda amb concursos de pintura i fotografia per immortalitzar la millor posta de sol.