macrosaló recreatiu dels 80 i 90

Del Tetris a l’Street Fighter, a l’Hospitalet

Torna RetroBarcelona, el paradís de qualsevol exnen d’EGB. Cinc mil metres quadrats de videojocs ‘vintage’ que posen la nostàlgia de punta.

Hilera de arcades japoneses, durante la edición del año pasado de RetroBarcelona.

Hilera de arcades japoneses, durante la edición del año pasado de RetroBarcelona. / ALBERT BERTRAN

Ana Sánchez

Hauràs de reprimir-te els crits dels vuitanta d’"alucina, vecina". Aquí es viatja 40 anys enrere en menys del que es triga a arrencar el DeLorean de Retorn al futur. És el paradís de qualsevol exnen d’EGB: 5.000 metres quadrats de videojocs que posen la nostàlgia de punta. Del Tetris a l’Street Fighter. El recinte de la Farga de l’ Hospitalet es convertirà aquest cap de setmana en un macrosaló recreatiu dels d’abans.

És la fira anual de l’associació cultural RetroBarcelona. Aquesta novena edició retrà homenatge a la PlayStation –compleix 30 anys– amb peces úniques, tornejos i taules rodones. Més de 250 punts de joc en total, entre arcades, videoconsoles, ordinadors pinballs i màquines de ball. S’organitzaran trivials musicals, tornejos de Tetris i Mario Kart, partides professionals de Street Fighter i fins i tot concerts de melodies de videojocs. Actuarà per primera vegada a Barcelona Elesky, una pianista viral (més de 160.000 seguidors a Instagram) experta a improvisar les cançons de videojocs que li llancin.

¿L’objectiu? "Portar aquesta experiència dels 80 i 90 amb màquines originals", resumeix Carles Garcia, el president de RetroBarcelona. "A mi m’omple d’orgull quan veig un pare o una mare que li explica al seu fill: ‘Això és amb el que jo jugava de petit’". Aquí pots xafardejar la seva retrocova domèstica.