Els millors locals del 2023 per tenir una cita a Barcelona

Per triomfar, és tan important escollir bé l’‘outfit’ com el lloc. Aquí tindràs assegurada una ‘nit d’amor’ a l’estil de Bárbara Rey i Chelo García Cortés

Un dels neons instagramejables del restaurant Belbo Dos Besos

Un dels neons instagramejables del restaurant Belbo Dos Besos / LAURA GUERRERO

Abel Cobos

T’has proposat acabar l’any aparellat? Llavors, a hores d’ara el teu Tinder deu estar tan ardent com el camerino de Julio Iglesias. Un consell: per triomfar en una cita, és crucial escollir un bon lloc. Un local mono, amb una carta versàtil, que permeti parlar i, sobretot, que us permeti estar còmodes i amb certa intimitat (però sense que sembli un pis de trobades sexuals). Aquestes recomanacions et posicionaran primer en les llistes dels teus matches.

Si ets dels que es posa nerviós davant una primera cita, toca posar-hi ous. Benedict, en aquest cas. És un pla que no passa de moda: tenir una primera cita en un local de brunch. El 2023, aquest tipus de locals s’han multiplicat per espores. Algunes recomanacions que inunden Instagram i TikTok són La Desayunería (Comte d’Urgell, 260; Comte Borrell, 75), Lilo (Diputació, 443; Enric Granados, 1) i EatMyTrip (Consell de Cent, 378; Riera de Cassoles, 56; Rambla de Poblenou, 27). Sí, cap baixa dels 30.000 seguidors. Èxit de l’app.

Una altra opció és repassar els locals que han triomfat entre els caçadors de tendències. Per exemple, L’Ube Kape (Diputació, 191), una cafeteria que va enamorar TikTok perquè allí tot és lila. Estan especialitzats en nyam, un tubercle morat molt dolç que fa de colorant natural. Si ets més de salat, també ha fascinat el petit local Ós família (Alí Bei, 69), dedicat únicament i exclusivament a pollastre fregit coreà. Una delícia tant simple com eficaç per a un sopar de tacar-se els dits.

@barcelonafoodhunters Yesterday, I visited Ube Kape it’s a new coffee shop in Barcelona. Most of the food they have are made from Ube like the cakes and even the latte. They do also have regular drinks and pastries. Ube is a purple yum a typical desserts in the Philippines and for sure in some parts of Asia. #barcelonafoodhunters #restaurant #barcelona #bestcafesinbarcelona #ube #purpleyum #cakeshop #ubekape ##bestrestaurants #eixample #bestcoffee #musttryfood #visitbarcelona #foodies #foodtiktok #foodlover #foodtok #fyp #parati #foodguidebarcelona ♬ original sound - sydney

Si opteu per un pla més chill, com un cafè, no et conformis amb la tassa aigualida d’un bar de mala mort en ple centre. Passa’t per la japobrasilera The Coffee (Comte Borrell, 70; Enric Granados, 108; Girona, 76), la llar dels influencers del cafè, una cafeteria brasilera d’inspiració japonesa que ofereix més de 180.000 seguidors a Instagram. 

Una altra opció són els clàssics romanticots, llocs amb menys llums que Froilán per així crear un ambient íntim i romàntic. Per exemple, hi ha el club social, cafeteria i cocteleria Coco Vintage Market (Josep Llovera, 7), un hit de TikTok ple de fantasia, llums romàntics i sales temàtiques que ha aconseguit milers de visualitzacions en l’app. Una altra recomanació amb èxit tiktoker és el Belbo Dos Besos (rambla de Catalunya, 15), un restaurant que es va fer viral a principis d’any perquè compta amb els ingredients perfectes per a una cita: música en directe, neons amb petons i frases estil Mr. Wonderful i uns espaguetis que se serveixen dins d’una roda de formatge. D’aquí surts amb més metratge per a xarxes que les Pombo en la seva docusèrie.

Us salteu tota la parafernàlia i quedeu directament a casa seva? No vagis amb les mans buides. Aquest 2023 ha triomfat el paquet de copeta de vi amb una porció de pastís de formatge artesanal. 

Els principals promotors d’aquesta tendència culinària són Jon Cake (@joncake.es a Instagram, amb gairebé 90.000 seguidors). Tenen dos establiments, un al Born (Assaonadors, 29) i un altre a les Corts (Gelabert, 42). També el peta La Fundente (Mallorca, 371; Travessera de Gràcia, 139), que acaba de presentar el seu imprescindible nadalenc: cheesecake de torró Suchard. Això sí, ves-hi amb temps perquè s’hi fan cues, i no voldràs deixar el teu potencial amor esperant.