Regió7

Regió7

Carta de los lectores

Jaume Esquius Jofre

Cartes dels lectors

El carrer dels motoristes

Aquest setembre van reasfaltar el carrer de l’Alcalde Armengou des de la cruïlla del Poeta Mistral fins a la del Girona, a més d’un altre tram del carrer de Tarragona. El més curiós va ser que l’endemà que pintessin els guals, passos de vianants i espais per aparcar, de cop i volta van augmentar de forma important els llocs destinats a motos i es va reduir els destinats als cotxes. Si comptem les places d’aparcament que hi ha des de la cruïlla de l’Alcalde Armengou amb Ginjoler fins a l’Alcalde Armengou amb Girona, en són una vuitantena, 40 per a cotxes i 40 per a motos (aproximadament). El primer tram des del carrer del Bruc-Barcelona és de zona blava i, curiosament, no hi ha cap plaça per a motos, per què deu ser?

Sembla que algú del departament d’Urbanisme de l’Ajuntament ha deduït que els triomfs dels Espargaró, Márquez i altres pilots de casa nostra han produït una transformació en la ment dels veïns de la zona i que, a partir d’ara, es vendran el cotxe per comprar una moto. I que els visitants d’altres barris o pobles veïns vindran al nostre carrer en moto i no en cotxe en saber-ho. Seriosament, desconeixem els criteris pels quals s’ha decidit que la meitat de les places del carrer han de ser per a cotxes i l’altra per a motos. El que sí que sabem és que hi ha molts més cotxes que motos en el veïnat i que la moto sol ser un vehicle complementari per a les famílies. En aquesta zona hi ha molts edificis que, per l’època en què es van construir, es van fer sense aparcament als soterranis; per tant, no tothom pot tenir un aparcament de propietat ni de lloguer, i també n’hi ha que no s’ho poden pagar. D’altres tenen dos vehicles i en deixen un al pàrquing. Hi ha gent de fora de la ciutat que ha de venir amb cotxe i aprofita per deixar-lo aquí dalt, sense haver de pagar. Hi ha un taller de motos davant del qual sempre n’hi ha d’aparcades i mai són en aquests espais reservats, no n’hi té al davant. De fet, les voreres són prou amples per estacionar-hi sense saltar-se el reglament. En canvi, hi ha un local de vehicles elèctrics i, just al davant, hi té una filera d’aparcaments per a motos mai plena. Heu de saber que ja n’hi havia de places pintades exclusivament per a motos en aquesta zona, i en algunes no es té notícia que mai n’hi aparqués cap.

El senyor Carles Garcia, regidor d’Urbanisme i Mobilitat, o algú de la seva regidoria, ens podria explicar els criteris per fer aquest tipus d’actuacions?

Compartir l'article

stats