Aquests són els millors metges de Catalunya, segons Forbes

La revista ha publicat la llista dels professionals sanitaris més reconeguts en les seves especialitats

D'esquerra a dreta, Josep Tabernero, Elena Barraquer i Aleix Prat. / J. COTRINA / M. TUDELA / D. ZORRAKINO

D'esquerra a dreta, Josep Tabernero, Elena Barraquer i Aleix Prat. / J. COTRINA / M. TUDELA / D. ZORRAKINO

Bruna Segura

La revista Forbes ha publicat, per setè any consecutiu, la seva llista anual amb els 100 millors metges d'Espanya que treballen en centres públics i privats, entre els quals destaquen professionals de diverses especialitats que exerceixen a Catalunya. Concretament, són 19.

Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica

En Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica, apareixen a la llista Forbes: Pablo Clavel Laria, cap de Neurocirurgia i Columna de l'Institut Dr. Clavel de l'Hospital Quirónsalud Barcelona; Ramón Cugat, director de l'Institut Cugat i codirector de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia del mateix Quirónsalud; i Ferran Pellisé Urquiza, cap de Raquis de l'Hospital Vall d'Hebron i director de la Unitat de Columna (Barcelona Spine Institute) del mateix Quirónsalud.

Hematologia i Hemoteràpia

N'hi ha dos en Hematologia i Hemoteràpia: Francesc Bosch Albareda, cap d'Hematologia del IOB Institute of Oncology, del Departament d'Hematologia i director del laboratori d'hematologia experimental a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, i Susana Rives Sola, responsable de la Unitat de Leucèmies i Limfomes del Servei d'Hematologia i Oncologia de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

Oftalmologia

Altres dues figuren destaquen en l'especialitat d'Oftalmologia: Elena Barraquer Compte, copropietària del Centre d'Oftalmologia Barraquer, i Amadeu Carceller Guillamet, adjunt d'Oftalmologia de l'Hospital Vall d'Hebron, en el seu Departament de Glaucoma.

Oncologia Mèdica

En Oncologia Mèdica sobresurten dos metges més: Aleix Prat, director de l'Institut del Càncer i Malalties de la Sang (Icamps) de l'Hospital Clínic de Barcelona, i Josep Tabernero, director mèdic del IOB Institute of Oncology i de la seva Unitat de Tumors Digestius i Endocrins, cap d'Oncologia del Vall d'Hebron i responsable de la seva Unitat de Recerca de Teràpia Molecular del Càncer.

Cirurgia Plàstica, Estètica i Reparadora

En Cirurgia Plàstica, Estètica i Reparadora destaquen Vicente Paloma Mora, director de cirurgia plàstica i estètica de l'Institut Dr. Paloma del Centre Mèdic Teknon, i Jorge Planas, director mèdic de la Clínica Planas.

Cardiologia

En Cardiologia figura Antonio Berruezo Sánchez, director del Departament d'Arrítmies i de Recerca de l'Institut del Cor Quirónsalud Teknon, liderant 15 anys la Unitat d'Arrítmies Ventriculars en el Clínic.

Cirurgia Cardíaca i Cardiovascula

En Cirurgia Cardíaca i Cardiovascular s'inclou a la llista Forbes el nom de Xavier Ruyra Baliarda, un dels grans experts en reparació de vàlvules cardíaques, director de l'Institut del Cor Quirónsalud Teknon i cap de Servei de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, a Barcelona (en excedència).

Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu

Respecte a Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu, figura Antonio de Lacy Fortuny, de la Clínica Rotger i director de l'Institut Quirúrgic Lacy de l'Hospital Quirónsalud Barcelona.

Cirurgia Toràcica

Quant a Cirurgia Toràcica, la llista inclou el doctor Juan José Fibla Alfara, cap clínic del servei de Cirurgia Toràcica de l'Hospital Universitari Sagrat Cor de Barcelona.

Medicina Interna

Dins de Medicina Interna destaca Ángel Charte González, cap del servei de Medicina Interna a l'Hospital Universitari Dexeus, a més de director mèdic del Mundial de MotoGP.

Oncologia Radioteràpica

En Oncologia Radioteràpica, despunta Raymond Miralbell Izard, que dirigeix l'Institut Oncològic Teknon i el Centre de Prototeràpia Quirónsalud de Madrid.

Pediatria

La llista de Pediatria inclou a Héctor Boix Alonso, cap de Pediatria a l'Hospital Quirónsalud Barcelona, i director territorial de Pediatria de Quirónsalud de Barcelona.

Urologia

I en Urologia, s'inclou Antonio Alcaraz, especialista al Centre Mèdic Teknon i cap del Servei d'Urologia i Trasplantament de Ronyó de l'Hospital Clínic.