Adeu als problemes d'ossos, la verdura que has de prendre

Un bol de cols de Brussel·les

Un bol de cols de Brussel·les / Pixabay

Benito Domínguez

Si tens problemes d'ossos, hauries de saber que hi ha una verdura que t'ajudarà amb aquest problema. Es tracta de les cols de Brussel·les, diminutes joies de la família de les crucíferes, que han guanyat popularitat en els últims temps gràcies als seus impressionants beneficis per a la salut i la seva versatilitat culinària. Originàries de Bèlgica, s'han convertit en un aliment estrella en moltes cuines a causa de les seves propietats nutritives. A continuació, explorarem detalladament els nombrosos beneficis que ofereixen les cols de Brussel·les.

Nutrients essencials:

Les cols de Brussel·les són una font rica de nutrients essencials. Estan carregades de vitamines i minerals, incloent-hi vitamina C, vitamina K, vitamina A, àcid fòlic, ferro i potassi. Aquests nutrients exerceixen un paper crucial en el manteniment de la salut del sistema immunològic, la coagulació sanguínia, la visió i la formació d'ossos.

Alt contingut de fibra:

Una porció de cols de Brussel·les proporciona una quantitat significativa de fibra dietètica. La fibra és essencial per a la salut digestiva, ja que ajuda a mantenir la regularitat intestinal, prevé el restrenyiment i afavoreix la salut del còlon. A més, la fibra contribueix a la sensació de sacietat, la qual cosa pot ser beneficiós per al control del pes.

Propietats antioxidants:

Les cols de Brussel·les contenen antioxidants poderosos, com els flavonoides i els compostos de sofre. Aquests antioxidants combaten l'estrès oxidatiu en el cos, ajudant reduint el risc de malalties cròniques, com ara les malalties cardíaques i alguns tipus de càncer.

Suport a la salut cardiovascular:

Els compostos presents en les cols de Brussel·les han demostrat tenir efectes positius en la salut cardiovascular. Ajuden a reduir els nivells de homocisteína, un aminoàcid que, en nivells elevats, s'ha associat amb un major risc de malalties cardíaques.

Control de la diabetis:

La fibra soluble en les cols de Brussel·les ajuda a regular els nivells de sucre en sang en alentir l'absorció de glucosa. Això pot ser beneficiós per a les persones amb diabetis o aquelles en risc de desenvolupar la malaltia.

Suport a la salut òssia:

La vitamina K, present en quantitats significatives en les cols de Brussel·les, és essencial per a la salut òssia. Contribueix a la mineralització òssia adequada i exerceix un paper crucial en la prevenció de l'osteoporosi.

Propietats antiinflamatòries:

Els compostos antiinflamatoris presents, com els flavonoides i els antioxidants, poden ajudar a reduir la inflamació en el cos. Això és beneficiós per a condicions inflamatòries cròniques, com l'artritis.

Fàcil inclusió en la dieta:

Les cols de Brussel·les són versàtils i es poden incorporar fàcilment a una varietat de plats. Es poden rostir, cuinar al vapor, saltar o fins i tot gaudir crues en amanides. El seu sabor únic i la seva capacitat per a complementar altres ingredients fan que siguin una addició deliciosa a qualsevol menjar.

Baixes en calories:

A més, són baixes en calories i riques en nutrients, la qual cosa les converteix en una opció ideal per a aquells que busquen mantenir o perdre pes. Són una excel·lent addició a dietes equilibrades i saludables.

Promoció de la salut digestiva:

A més del seu contingut de fibra, les cols de Brussel·les contenen composts que poden afavorir la salut digestiva i ajudar a prevenir problemes com la diverticulitis.