Pesquen prop de 2,6 tones de peixos a Sau els primers 15 dies de funcionament del dispositiu

Tots els exemplars capturats són espècies invasores com ara silurs, carpins o sandres

Les embarcacions per capturar els peixos feinegen al pantà de Sau

Les embarcacions per capturar els peixos feinegen al pantà de Sau / ACN

ACN - Redacció

Les dues barques de pesca que naveguen pel pantà de Sau han retirat des que va iniciar-se el dispositiu -el 15 de març passat- prop de 4.000 exemplars de peixos, que equivalen a un pes de 2,6 tones. Tots els peixos capturats són d'espècies invasores com ara silurs, rutils, carpins, alburns o sandres. Les dades aportades per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) corresponen al període comprès entre el 15 i el 31 de març, ja que des d'aquell dia els treballs es troben aturats amb motiu de les vacances de Setmana Santa. La previsió de l'ACA era recollir una tona diària, però l'ens recorda que durant els primers dies l'operatiu es va centrar en comprovar el funcionament dels vaixells i de les xarxes de pesca.

Els tècnics d'Acció Climàtica i un equip de pescadors de Blanes van començar a retirar el passat 15 de març els peixos que habiten al pantà de Sau amb l'objectiu final de preservar la qualitat de l'aigua que hi queda i poder-la desembassar fins a Susqueda. Segons informa l'ACA, entre el 15 i el 31 de març s'han retirat uns 4.000 peixos que equivalen a un pes de 2,6 tones. L'operació està previst que s'allargui un mes i mig.

Les previsions inicials de l'ACA, en base a unes maniobres similars que es van dur a terme l'any 2005, eren de retirar entre 40 i 60 tones de peix -entre una i dues tones al dia-. Amb tot, des de l'ACA assenyalen que és un operatiu que cal anar avaluant "dia a dia" i que la prioritat no és recollir el màxim de tones possibles sinó preservar la qualitat de l'aigua.