El govern espanyol aprova el dret a l'oblit oncològic si no s'ha recaigut 5 anys després de la superació del càncer

La mesura garanteix que no hi hagi perjudici per a la contractació de qualsevol producte

Una persona amb un document a les mans

Una persona amb un document a les mans / Freepik

ACN

El govern espanyol ha aprovat el dret a l'oblit oncològic. Aquest és un dels punts recollits en el reial decret llei aprovat pel Consell de Ministres amb diverses mesures. Segons ha explicat la vicepresidenta primera i ministra d'Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, se'n podran beneficar aquelles persones que hagin vençut un càncer cinc anys després de superació de la malaltia, i "sense recaiguda posterior". Així, aquest dret permetrà que aquestes persones no es vegin perjudicades per la contractació de qualsevol producte, sigui "financer o no".

Així, el Consell de Ministres ha aprovat que es declarin nul·les totes les clàusules basades en antecedents per haver patit càncer i que discriminen a l'hora de contractar productes i serveis.

S'evita, doncs, que es tinguin en compte els antecedents oncològics d'un assegurat per imposar pitjors condicions en els contractes d'assegurances i s'estableix el dret a no declarar que s'ha patit un càncer al contractar una assegurança vinculada a un préstec hipotecari.