Relax a Tenerife: guia per gaudir de les piscines naturals més impressionants i els ‘spas’ més relaxants de l´illa

Aquest estiu tria descans i desconnecta cos i ment gaudint d'unes vacances inoblidables als millors ‘spas’ i piscines naturals de Tenerife.

Les piscines naturals més impressionants t’esperen a Tenerife.

Les piscines naturals més impressionants t’esperen a Tenerife.

Rosa Díez

Descansar, gaudir del bon clima i passar temps amb la parella o la família. Cuidar-te mentre et relaxes, sense presses ni estrès. Aquesta és la recepta irrefusable que aquest any t'ofereix Tenerife perquè visquis un estiu únic de salut i benestar.

A l'illa no només hi ha sol i platges espectaculars. Tenerife és un paradís de tolls i piscines naturals, l'opció perfecta per desconnectar al sol i banyar-se tranquil en entorns naturals únics que són tot un delit per als sentits. També el lloc més apropiat per deixar-se acaronar i viure autèntiques jornades de ‘spa’ per reconstituir cos i ment i alliberar tensions amb plaents circuits termals, massatges o tractaments de bellesa.

Aquest estiu fes que el temps es pari i vine a descobrir el costat més relaxant de Tenerife!

¿A quines piscines naturals de Tenerife has d'anar per fer una gran capbussada?

 Calma, relax, tranquil·litat… Si el que busques aquest any és experimentar noves sensacions i desconnectar al costat del mar, has de conèixer les piscines i tolls naturals de Tenerife. A l'illa, el mar és ple de tresors per descobrir i en cada racó hi ha un enclavament on la lava i l'oceà han esculpit autèntiques meravelles d'aigua cristal·lina on et podràs capbussar de manera diferent i gaudir d'un dia increïble.

Et convidem a fer un recorregut per algunes de les millors piscines i aigües naturals de Tenerife, en moltes de les quals no només podràs banyar-te sinó gaudir dels bars, restaurants i terrasses amb més sabor de l'illa.

Piscines naturals de Bajamar

Les piscines naturals de Bajamar se situen al costat d'una petita cala de sorra fina i clara, i rere l'espigó que les protegeix, sorgeix l'Atlàntic amb tota la força. Amb zona de solàrium i fins i tot una piscina infantil, les vistes des de Bajamar combinen muntanyes verdes amb el mar profund del nord. A la llunyania, el far de Punta del Hidalgo, tota una icona del lloc.

Les piscines naturals de Bajamar se situen al costat d’una petita cala de sorra fina. Diversió per a tots.

Les piscines naturals de Bajamar se situen al costat d’una petita cala de sorra fina. Diversió per a tots.

El Caletón a Garachico

 Considerat un dels pobles més bonics d'Espanya, Garachico, a la costa nord de Tenerife, té un encant especial i combina mar amb història i tradicions canàries. El Caletón està format per impressionants piscines naturals i tolls generats a partir d'erupcions volcàniques i lava que va arrasar la zona el 1706. Quan hi ha marea baixa, emergeixen les roques volcàniques fosques i el contrast amb el blau del mar dona lloc a una estampa impressionant.

Els tolls tenen diferents profunditats. Uns amb aigües més tranquil·les per gaudir bussejant mentre es descobreix el fons volcànic i els múltiples peixos que hi habiten. D’altres amb una mica més de corrent, per als més aventurers que gaudeixen saltant des de les roques a l'aigua.

Complex Costa Martiánez

Un dels complexos de piscines més espectaculars que podreu trobar a l'illa. Ubicat a Puerto de la Cruz, una ciutat turística plena d'encant a la vall de La Orotava.

Dissenyat pel cèlebre arquitecte de Lanzarote César Manrique, aquest espai al costat del mar fusiona a la perfecció unes instal·lacions basades en el paisatge volcànic amb el Teide com a teló de fons i una frondosa vegetació amb palmeres canàries i originals escultures.

El llac artificial, amb uns 27.000 metres cúbics d'aigua de mar, realça quatre piscines per a adults i tres d’infantils, totes d'original traçat i bellesa.

Piscina natural de Jover

Fora dels típics nuclis turístics de l'illa, a l'íntim enclavament mariner de Jover (Tejina) a La Laguna, trobem aquesta piscina al costat del mar.

Envoltat per un paisatge sorprenent, la proximitat de les valls escarpades crea la falsa il·lusió d'un bany en plena muntanya. La verdor dels massissos es fon amb el blau del mar i el blanc de les cases, una imatge que contrasta amb les platges daurades del sud de l'illa. Un espectacle únic per fer una capbussada en un entorn ple d'encant!

Piscina natural de La Jaquita

Guía de Isora, al vessant sud de l'illa, acull aquesta preciosa piscina natural d'aigua salada i formació volcànica amb vista a l'Atlàntic.

Quan la marea és alta la distància entre la piscina i el mar es dissol, creant la il·lusió de submergir-te en una piscina infinita. La Jaquita és un entorn únic i relaxat, on la tranquil·litat de nedar en una piscina es combina amb la bellesa de la costa de Tenerife i la proximitat dels penya-segats de Los Gigantes. Un lloc paradisíac on, a més, es pot gaudir al capvespre d'unes meravelloses vistes de l'illa veïna, La Gomera.

A Tenerife et banyaràs en precioses piscines d’aigua salada i formació volcànica amb vistes a l’Atlàntic.

A Tenerife et banyaràs en precioses piscines d’aigua salada i formació volcànica amb vistes a l’Atlàntic.

Aquesta piscina ha estat completada amb intervenció humana per generar un espai de bany agradable i segur que la fa ideal per a famílies. A les seves aigües tranquil·les s'hi accedeix des d'un bell passeig al costat del mar on se succeeixen petites cales de sorra negra, que permeten combinar el bany en piscines amb la platja.

Toll La Laja

Ubicat al petit municipi de Sant Joan de la Rambla, en una zona amb molt d'encant natural, aquest toll ampli i net és una de les piscines naturals més autèntiques i singulars de Tenerife.

 La Laja posseeix unes curioses formacions rocoses que les marees omplen d'aigua de mar per oferir banys reconstituents en un entorn idíl·lic. Els dies de marea baixa i escàs onatge és el millor lloc per gaudir nedant, practicant snorkel o descobrint petits crancs als buits de les seves roques.

El pla es pot completar dinant o sopant en família en algun dels nombrosos restaurants del municipi, molts d'ells especialitzats en arrossos.

‘Spas’: Plaer, luxe i benestar total a Tenerife

Si t'agrada l'aigua, però ets dels que aquestes vacances volen apartar-se del món durant unes hores, també estàs d'enhorabona. Els ‘spas’ de Tenerife no només són una opció d'oci saludable i reconfortant, sinó que ofereixen infinitat de beneficis, des de la relaxació muscular a la millora del dolor articular, l'increment de la força o la millora de l'equilibri.

L'aigua és un agent terapèutic de primer ordre, capaç de modificar l'estat de la nostra ment i d'estimular, tonificar i hidratar alhora el nostre cos amb les teràpies més modernes i l'última tecnologia.

La majoria de ‘spas’ i espais ‘wellness’ de Tenerife estan ubicats en hotels de categoria que ofereixen aquest plus als seus hostes per fer tractaments de bellesa i estètica o combatre l'estrès. Si busques una experiència inoblidable d'alta relaxació per als cinc sentits, et convidem a deixar-te cuidar en qualsevol d'aquests ‘spas’ de l'illa:

Quatre ‘spas’ a Tenerife nord per desconnectar del món

1. El millor lloc per alliberar tensions i desconnectar és a l'Spa del Gran Hotel Mencey de cinc estrelles, al centre de Santa Cruz de Tenerife. Ideal per als amants de l'estètica autèntica i sense extravagàncies, els seus més de 4.500m² d'innovadores instal·lacions ofereixen sessions d'hidroteràpia, sauna, pediluvi, bany turc, terma seca, un flotàrium, piscina d'hidroteràpia, pou d'aigua, jacuzzi i dues piscines exteriors.

 No te'n pots anar sense provar el massatge ayurveda abhyanga ni donar-te el caprici del seu popular ‘sprunch’, un pack que combina el circuit termal amb un deliciós bruch de diumenge al restaurant Papa Negra.

Amb més de 4.500 m2 d’innovadores instal·lacions l’’spa’ del Gran Hotel Mencey t’espera.

Amb més de 4.500 m2 d’innovadores instal·lacions l’’spa’ del Gran Hotel Mencey t’espera.

2. Al Puerto De la Cruz, l'Oriental Spa Garden representa el màxim exponent del que significa el luxe asiàtic a les illes. Aquest ‘spa’ integrat a l'Hotel Botánico de 5 estrelles és una joia del ‘wellness’ i està considerat un dels millors d'Europa.

Gaudeix del seu circuit termal íntim, el lacònium oriental, la sauna japonesa, la sala d'aromes, el bany turc i el temple de gel, el seu espectacular jardí subtropical… fins i tot un jacuzzi dins la gruta! Una experiència exclusiva i inoblidable per a aquestes vacances.

3. Si el que busques és relax en un entorn inigualable, no pots deixar de visitar l'Spa Best Semiramis, a l'hotel del mateix nom també a Puerto De la Cruz. A dalt d'un penya-segat, amb les vistes més boniques que l'illa pot oferir de la costa nord i l'oceà Atlàntic, aquest ‘spa’ compta amb raigs verticals, jacuzzi interior i exterior, dutxa escocesa, sauna finlandesa, bany turc, font de gel, pediluvi, llits calents terapèutics i un solàrium.

4. Als colonials carrers de Sant Cristóbal de la Lacuna, davant de la Plaza de los Adelantados, hi ha l'Hotel Laguna Nivaria, que acull a les seves dependències d'una mansió del segle XVI l'impressionant Spa Laguna Nivaria.

Aquest spa compta amb hidrojets i raig contracorrent, jacuzzi, dutxes bitèrmiques i escoceses, bany turc, saunes finlandeses individuals… Els seus serveis de massatges, teràpies i circuit són molt apreciats i s'ha guanyat fama com a referent per a la salut, gràcies a la seva màquina Galileu per a ús terapèutic a l'àrea terapèutica.

Quatre ‘spas’ a Tenerife sud per recarregar energies

1. A Adeje, a l'Hotel Bahía del Duque, el Wellness Retreat Spa és un temple de l'autocura i suposa un espectacular passeig per als sentits, especialment cap al tard, quan s'activa el sistema de cromoteràpia i es produeix una immersió total en un espai de colors incomparable.

Inspirat en la naturalesa autòctona de l'illa, aquest ‘spa’ porta el cos i la ment a un oasi de jardins i aromes. El seu reconegut circuit de talassoteràpia oberta inclou el bany de serenitat a la Vitality pool a l'aire lliure, una cascada de dos metres a l'entrada, fantàstics raigs d'hidromassatge, llits de bombolles i, per descomptat, la presència constant de l'aigua del mar, extreta directament de l'Oceà Atlàntic.

2. Si vols sorprendre la teva parella amb una escapada inoblidable, el NAMMU Spa Area, a Costa Adeje, és el lloc ideal per fer-ho. Dins del luxós hotel de 5 estrelles i estil colonial Vincci Selección La Plantación del Sur, aquest deliciós ‘spa’ està envoltat de frondosos jardins i magnífiques vistes a l'oceà Atlàntic.

La teva parella i tu us perdreu en aquest refugi de tranquil·litat i desconnexió amb un completíssim circuit termal, massatges i tractaments personalitzats (bany turc, jacuzzi, sauna, hammam, banyera d'hidromassatge, solàrium, tractaments facials i corporals...). La cirereta, sens dubte, la posarà “el circuit canari”, que es desenvolupa en una gruta volcànica amb relaxants propietats i que acaba amb una màscara facial de plàtan.

3. També a Costa Adeje, a primera línia de la Playa de Fañabé, l'SPA Sensations és un recés de pau per a la tranquil·litat del teu cos i ment.

Dins de l'Hotel Anthelia, de cinc estrelles, podràs alliberar tensions i desconnectar amb els millors tractaments i massatges antiestrès, limfàtics, ayurveda amb pedres calentes, esportiu, oriental, reflexologia, ‘lomi lomi’ hawaià, embolcalls corporals o la seva famosa teràpia amb vi, que aprofita les propietats antioxidants del raïm.

4. A peu de mar, a Adeje, l'Spa Eutons de l'hotel Sheraton La Caleta uneix luxe i tradició en una atmosfera de serenitat i harmonia que és tot un regal per als sentits.

Amb més de 1800 m², aquest spa es recolza en el suggestiu poder de l'aromateràpia i en un circuit que compta amb Thalassoterapia Vitality, raigs d'aigua a pressió, raigs de terra, colls de cigne, jacuzzi, dutxes bitèrmiques, sauna finlandesa, bany turc, iglú. Famosos són els seus rituals de bellesa i massatges de xocoteràpia, terapèutics, esportius i de bambú.