La tramuntana provoca petites revifades de l'incendi de Portbou i Colera, que es troba estabilitzat

El foc ha afectat unes 573 hectàrees als municipis de Colera i Portbou

Imatge aèria de l'incendi de Portbou i Llançà

Imatge aèria de l'incendi de Portbou i Llançà / ACN

ACN

La forta tramuntana està provocant aquest diumenge petites revifades de l'incendi de l'Empordà, segons han informat els Bombers de la Generalitat. Les ratxes de fins a 100 km/h han originat una represa al flanc esquerre del foc, que està essent atacada i reduïda pels Bombers. L'incendi es va donar per estabilitzat ahir dissabte a les 21.30 hores del vespre després de cremar unes 573 hectàrees de Colera i Portbou, segons els Agents Rurals. S'han aixecat els confinaments que afectaven Colera, Portbou i tres urbanitzacions de Llançà. Durant la jornada d'avui diumenge, està previst que treballin a la zona 19 dotacions terrestres i 2 mitjans aeris dels Bombers. El Servei Meteorològic espera que la tramuntana es reforci entre migdia i vespre.

"Tenim com a objectiu del dia treballar en dos punts estratègics de difícil accés per l'orografia i assegurar aquesta zona que és per on es podria escapar l'incendi", ha reconegut Miquel València, sotsinspector dels Bombers, des del Centre Cívic de Colera. "Avui a les 07.40 hores hi ha hagut una petita represa al flanc esquerra, que ja ha pogut ser controlada", ha precisat València", que ha assenyalat que la forta tramuntana impedeix enlairar-se els mitjans aeris. "La meteorologia ens fa ser prudents perquè la tramuntana es mantindrà forta fins a la tarda", ha conclòs el sotsinspector dels Bombers. S'han aixecat els confinaments que afectaven Colera, Portbou i tres urbanitzacions de Llançà i s'ha restablert la circulació de trens entre Figueres i Cervera de la Marenda.

A la carretera N-260 es fan controls de trànsit i només hi poden circular veïns i qui vagi a treballar. Això sí, la carretera vella del coll del Frare es manté tallada per facilitar la tasca de vigilància i extinció de les dotacions terrestres dels Bombers.