Coneix el truc perquè duri més la bombona de butà: molt pocs ho saben

Augmenta la seva vida útil amb un consell que desconeixes com a consumidor

Com fer un bon ús de la bombona de butà per estalviar

Com fer un bon ús de la bombona de butà per estalviar / Repsol

Iñaki Sarrió

El butà continua sent una de les fonts energètiques més utilitzades a les llars del nostre país, a més, amb la pujada de les matèries primeres a causa de la invasió russa a Ucraïna moltes persones van optar pel butà quan els preus de la llum i els carburants estaven pels núvols.

Durant el mes de maig, hi va haver la tercera revisió del preu de la bombona de butà. Els usuaris d'aquesta font energètica van rebre una molt bona notícia el dia 16 de maig passat perquè el preu va tornar a baixar situant-se en 15,37 €, el preu més baix dels últims anys. Per aprofitar els preus i la durabilitat, des de diverses petrolieres s'han donat diferents consells a l'hora de fer servir les bombones de butà a casa.

El truc perquè la bombona duri més

Des de l'empresa Repsol s'han donat una sèrie de consells per aprofitar més la bombona de butà. Per això, es recomana tancar la clau de subministrament quan no sigui necessari gastar-la, per altra banda, recomana no situar la bombona en zones on aquesta pugui rebre calor i tenir-la aïllada correctament.

Bombones de gas

Bombones de gas / @freepik

Un altre dels consells és tancar l'aixeta de l'aigua mentre no sigui estrictament necessari, és a dir, mentre s'ensabona una persona a la dutxa o neteja els plats tenir-la tancada i, obrir-la, únicament, per esbandir. A més, cal prevenir que les aixetes no tinguin fuites d'aigua ni degotin una vegada estiguin tancades.

Per a la cuina, l'empresa recomana adaptar els utensilis de cuina a la mida dels cremadors, a més de mantenir els cremadors nets perquè el gas pugui fluir correctament.

Però el truc definitiu i que gairebé ningú coneix fa que la bombona de butà duri molt més del que és habitual. La combustió és el factor que més afecta el consum, per la qual cosa, si hi ha una mala combustió el consum serà molt més gran que si, per contra, la combustió és bona. El senyal que ens indica si hi ha una bona o mala combustió és el color de la flama, si aquesta es manté completament blava, la combustió serà la ideal, però si apareixen colors ataronjats o vermells, aquesta serà dolenta.