VOX ataca a Mercadona per estar a favor de l'Agenda 2030

L'empresa porta des del 2011 dins el pacte de l'ONU

El passat dilluns 25 de setembre, Mercadona va celebrar el 8è aniversari de l'Agenda 2030

Santiago Abascal, president de Vox.

Santiago Abascal, president de Vox. / | EFE SERGIO GÓMEZ. VALÈNCIA

Santiago Abascal ha decidit emprendre una lluita contra l'empresa Mercadona, perquè no veu amb bons ulls que l'empresa doni suport a l'ONU en la temàtica de l'Agenda 2030, per tal d'aconseguir un desenvolupament sostenible. El líder de VOX ja va deixar clar en el procés electoral i en el seu programa que, estaven en contra del canvi climàtic i la sostenibilitat, negant un fet més que real.

Mercadona s'ha sumat a la campanya 'Els ODS per bandera', la qual pretén que, empreses, persones i institucions s'uneixin sota una única bandera amb el fi de reivindicar la sostenibilitat empresarial, sumant-se a accions contra els problemes reals del canvi climàtic, la corrupció, la desigualtat, la salut i la sequera.

Mercadona forma part d'aquest pacte des del 2011

El senyor Abascal ha demanat des del compte X (Twitter) de VOX que, Mercadona rectifiqui el seu missatge, ja que el seu partit polític sempre ha lluitat pel dret de les empreses i trobar-se amb això no és normal i menys venint per part d'una empresa privada.

Molts simpatitzants de VOX han atacat el post de Mercadona amb comentaris d'ultradretes, presumint de la bandera espanyola i no de la bandera que mostra l'empresa en el seu post, una bandera per la sostenibilitat i la unió. També han amenaçat a deixar de comprar en la cadena de supermercats.

Respostes al compte de Mercadona

Respostes al compte de Mercadona / X

El senyor Abascal ho té una mica fumut perquè a part de Mercadona, hi ha moltes altres empreses que aposten per la sostenibilitat i veuen la realitat que mostra la campanya promoguda per l'ONU, 'Els ODS per bandera'. Consum, el Reial Madrid, l'Atlètic de Madrid, Adif, Iberdrola, CNMV o CEOE, són algunes de les empreses, organitzacions i institucions que aposten per aquest projecte, entre molts altres.