El poeta i pastor lloberenc Pep Divins presenta un llibre-objecte a la biblioteca solsonina

S’ha fet un tiratge de 25 exemplars numerats impresos manualment al taller de l’artista Marta Ricart

El poeta i pastor lloberenc Pep Divins presenta un llibre-objecte a la biblioteca solsonina

El poeta i pastor lloberenc Pep Divins presenta un llibre-objecte a la biblioteca solsonina / Ajuntament de Solsona

Redacció

Els quaranta-vuit noms de l'amor, de Pep Divins (Llobera, 1951), és un llibre-objecte d'edició artesana que presenta els poemes sense enquadernar dins d'una capsa de fusta perquè cada lector en faci la seva pròpia ordenació. El seu caràcter aleatori, segons l'autor, és important. L'obra es presentarà aquest divendres a les set del vespre al saló de les Homilies d’Organyà de la Biblioteca Carles Morató.

Es tracta d'una selecció de poemes del manuscrit Els 365 noms de l'amor vestida amb l'art de Marta Ricart (Edicions A pams) en un llibre imprès a mà amb matrius de fusta gravades amb làser, tinta litogràfica i un tòrcul de gravat. Els poemes s’acompanyen de tres xilografies gravades amb matrius de fusta d’avet i estampades amb la tècnica japonesa moku-hanga. Se n'ha fet un tiratge de 25 exemplars numerats i cap d'ells és igual, en tant que han estat editats de forma totalment manual i artesana. L'acte de presentació anirà a càrrec del propi autor, Marta Ricart i la cantant Montserrat Isanta.

Amb una vida dedicada a guardar el ramat d'ovelles, observar la natura, llegir i escriure poemes i aforismes, Pep Divins ha publicat anteriorment El llevat de la vida (2018), El pòsit dels dies (2014) i Invitació al folk (1980).