La nova pista poliesportiva d'Olius obre portes amb reserva a partir d'avui

Romandrà oberta cada dia, de dos quarts de deu del matí fins a dos quarts de deu de la nit

Pista poliesportiva coberta d'Olius

Pista poliesportiva coberta d'Olius / AJ Olius

Redacció

Avui entra en funcionament l'aplicació Reserva Play, a través de la qual es podrà reservar la nova pista poliesportiva d'Olius per poder fer-ne ús prioritari, ja que és una instal·lació de lliure accés per a tothom. Divendres passat es va fer la recepció d'obra i des de dissabte que se'n pot fer ús cada dia, de 9:30h a 21:30h.

Les obres van començar el setembre de l'any passat davant la necessitat de comptar amb un espai esportiu cobert per evitar les inclemències meteorològiques. Fins ara, per poder realitzar determinades trobades o actes s'havia de demanar permís a altres municipis o a l'Escola Agrària del Solsonès perquè cedissin espais. Es va decidir situar la pista al carrer del colom, molt proper a la plaça de l'Olivera, que és el centre neuràlgic del municipi. És al costat de la llar d'infants.

Durant les hores d'obertura, la pista disposarà de llum sense cost addicional gràcies a les plaques solars i les bateries instal·lades, convertint-lo en un equipament sostenible.

Ara la pista ja és una realitat tot i que el govern actual no s’havia posicionat a favor de la seva construcció, tal com ja van explicar en el seu moment, per l’augment del pressupost inicial de l’obra. Inicialment, s’havien de cobrir les pistes existents amb un pressupost de 134.000 euros i una subvenció de 120.000 euros. Amb tots els canvis de projecte, ubicació i la pèrdua de la subvenció dels 120.000 euros per part de l’anterior govern, ha acabat costant prop del milió d'euros (923.000 euros). I tot sense previsió d’obertura i posada en funcionament.

L’actual govern desitja que sigui una instal·lació que en pugui gaudir tothom, ha treballat i segueix treballant per donar resposta a les necessitats dels ciutadans, entitats i qualsevol altra que pugui anar sorgint aquests primers dies d’obertura i anar-ne adequant el funcionament.