Arriba la nova edició del Festival de Senderisme del Solsonès

El festival torna els dies 16 i 17 de setembre amb rutes guiades a peu i altres activitats per a conèixer el patrimoni cultural, natural i gastronòmic del Solsonès

Fotografia de Sàmara Natura

Fotografia de Sàmara Natura / Arxiu Particular

Redacció

La comarca del Solsonès acollirà, a partir del 16 de setembre, una nova edició del Festival de Senderisme dels Pirineus juntament amb les 11 comarques que integren la marca turística Pirineus, que són les comarques considerades de muntanya més l'Alt Empordà.

Activitats destacades per a totes les edats

El dissabte dia 16 de setembre, s'ha previst una ruta guiada per la Coma per tal d'observar l'arquitectura de pagès; anirà a càrrec de Relleus, guies de muntanya, i de l'Associació Cultural Vall de Lord. També s'ha previst una ruta de senderisme de 14,5 quilòmetres pel pont Quebradís, gran part de la qual transcorre pel municipi de Guixers, la qual serà guiada per Sílvia Rovira. Aquestes dues activitats tindran lloc a partir de les nou del matí.

El diumenge dia 17, també a partir de les nou del matí, Sàmara Natura i Solsona Experience, conduiran l'activitat de senderisme de 6 quilòmetres "el batec del Cardener" que seguirà pel costat del canal construït vora el riu Cardener, concretament, el recorregut que va des del Molí dels Cups, molt a prop de l'ermita de Sant Esteve d'Olius, fins al Molí de Ratavilla.

Activitats paral·leles

El mateix dissabte dia 16, a partir de les nou del matí, es preveuen diverses activitats paral·leles com l’anellament d’aus a les basses de Brics (Olius), organitzada pel Grup de Natura del Solsonès - Centre d’Estudis Lacetans i, a partir de mitja tarda i cap al vespre, la d’observació de cérvols i activitat d’astronomia conduïda per Sàmara Natura i AstroSolsonès.

L’endemà diumenge, a les deu del matí, el restaurant el Miracle tornarà a acollir un taller de cuina d’elaboració de pastís de formatge i visita autoguiada.

Totes aquestes activitats ja es poden reservar a través de la web del Patronat de Turisme del Solsonès http://turismesolsones.com/que-fer/festival-senderisme-solsones/

El Festival de Senderisme del Solsonès compta amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i està emmarcat dins el Festival de Senderisme dels Pirineus que va néixer el 2016 inspirant-se en els walking festivals dels països centreeuropeus, on ja estan molt consolidats. En aquests festivals es combinen itineraris de senderisme per a famílies i gent gran, tastets gastronòmics, visites a museus, concerts, rutes culturals, i es remarca el valor de la feina dels guies locals intèrprets que coneixen molt bé el territori.