Solsona fa el relleu de pubilla i hereu en una festa de la cultura popular i tradicional

Una seixantena de representants del pubillatge d'arreu del país van acudir aquest dijous a Solsona

El moment del relleu de les pubilles i els hereus de Solsona

El moment del relleu de les pubilles i els hereus de Solsona / Judit González

Lluc Grandia Mazcuñan

Marina Albets Vilaginés i Marc Ribes Tàpia són els nous pubilla i hereu de Solsona. La proclamació va tenir lloc dijous a la tarda en l'inici de la festa major de la capital del Solsonès que se celebra durant tot el cap de setmana. Els nous pubilla i hereu de la ciutat estaran acompanyats de Carla García i Jofre Ariza, la primera com a donzella i el segon com a fadrí. Ariza ja en va ser durant l'any passat i enguany continua, mentre que aquest any la pubilla també anirà acompanyada d'una altra representant, la donzella, que en l'última edició va ser un lloc que no va tenir cap candidata. Són tots representants molt joves, entre 16 i 17 anys.

Albert Colell, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Solsona, que va ser el primer fadrí de la ciutat l'any 2017, va destacar en el seu parlament la importància de mantenir fets singulars com la tradició de l'hereu i la pubilla en un món cada dia més globalitzat. A la festa del pubillatge de Solsona, que per primera vegada es va fer a la plaça del Camp, hi van assistir una seixantena de representants del món del pubillatge vinguts d'altres poblacions de Catalunya.

El mateix acte de proclamació de la nova pubilla i del nou hereu també va servir per fer el comiat dels representants actuals, Gal·la Rodelas i Pol Ribes.