Ardèvol ha reunit 1.000 assistents els dos primers dies de pessebre

Les representacions també mostren oficis típics del municipi durant el segle XVIII

Quadre del naixement de Jesús del Pessebre Vivent d’Ardèvol | PESSEBRE VIVENT D’ARDÈVOL

Quadre del naixement de Jesús del Pessebre Vivent d’Ardèvol | PESSEBRE VIVENT D’ARDÈVOL / xavi moraleda. Solsonès

Xavi Moraleda

Amb l’arribada de les festes de Nadal, el municipi d’Ardèvol s’ha tornat a guarnir per acollir el cèlebre Pessebre Vivent. La primera representació va tenir lloc el passat dissabte 23 de desembre i la segona el dia 26, les quals van aconseguir reunir a prop de 1.000 assistents. Com ha assegurat el membre de l’organització, Jaume Palou, valoren com «tot un èxit els dos primers dies de pessebre d’enguany».

Aquest esdeveniment compta amb més de vint anys d’història i, com és habitual, mostra diverses escenes d’inspiració bíblica, passant pel naixement i fins als primers anys de vida de Jesús. Tot i això, en aquesta edició també es representen alguns quadres que mostren com vivien el Nadal els avantpassats d’Ardèvol durant el segle XVIII, on els figurants exerceixen feines típiques de l’època. Com ha assenyalat Palou, aquest és un tret diferencial, que segueix la voluntat de l’organització per «millorar respecte als anys anteriors i mostrar un pessebre de qualitat i que interessi als visitants».

L’edició d’enguany ha estat la primera després de la col·laboració dels membres del pessebre vivent al videoclip de Coti x Coti del duo català, The Tyets. I tot i que l’organització ha fet notar que va ser una molt bona experiència que repetirien, «no ha reportat cap canvi en el seu funcionament».

«Tots els anys solem tenir molta afluència de visitants i, de fet, des que tenim entrades limitades, sempre hi ha persones que es queden sense poder-hi entrar», ha apuntat Palou. A cada jornada es fan dues representacions i surten a la venda un total de 250 entrades. Segons l’organització, però, no preveuen augmentar els aforaments «per respecte a tots els figurants que assisteixen voluntàriament al pessebre».

Els membres de l’organització han valorat molt positivament els dos dies de representació. L’únic problema amb què es van trobar és que van tenir força baixes a causa de la grip. Tot i això, «compten amb un bon nombre de suplents que ho van solucionar».