Torà i Biosca comptaran amb una nova línia de transport escolar fins a Solsona

L'institut de referència dels alumnes de secundària dels dos municipis deixarà de ser a Guissona i passarà a ser a Solsona

Autobusos aparcats a l'estació de Solsona

Autobusos aparcats a l'estació de Solsona / Arxiu

El Consell Comarcal ha manifestat la voluntat d'impulsar una nova línia de transport escolar que anirà des de Torà i Biosca fins a Solsona pel pròxim curs acadèmic. A partir del traspàs dels dos municipis de la Segarra al Solsonès, els seus alumnes de secundària tindran el seu institut de referència a la capital de comarca i no a Guissona, com fins ara. Sara Vilches, la consellera comarcal d'Educació, ha assegurat que en aquests moments estan treballant en la licitació del projecte, tot i que hauran d'esperar a obtenir les autoritzacions corresponents del Departament.

Fins aquest curs acadèmic, els alumnes dels dos municipis adscrits a la comarca que passaven de la primària a l'ESO tenien el seu centre de referència a Guissona, però, a partir del canvi de titularitat, ho serà l'institut Francesc Ribalta de Solsona. Com ha apuntat Vilches, el govern s'encarregarà de subvencionar el transport d'aquests estudiants a través de la nova línia d'autobús que iniciarà el seu trajecte a Torà, passarà per Biosca i Llobera i arribarà fins a la capital de comarca. Amb aquesta ja en seran set les rutes de transport escolar amb què comptarà el Solsonès.

Segons l'alcaldessa de Torà, Isabel Torres, aquesta «és una més de les adaptacions que s'han d'implementar per fer plenament efectiu el seu traspàs al Solsonès». A més, ha explicat que tot i que la distància que els estudiants hauran de recórrer serà notablement més llarga de quan anaven a Guissona, la durada del trajecte serà aproximadament similar, ja que «la ruta cap a Solsona és molt directa» i a l'anterior hi «solien fer més parades».

Presentació de l'oferta educativa

La direcció de l'institut Francesc Ribalta va presentar a les famílies de Torà i Biosca el seu centre i pla d'estudis i, segons Torres, van quedar molt satisfetes amb l'oferta educativa. El factor amb què es trobaven més expectants era amb el transport, però el seu parer va canviar quan van conèixer el pla que es preveu impulsar de cara al setembre, com va explicar l'alcaldessa.

En el pròxim curs escolar, els joves que passin de primària a secundària es podran matricular a l'institut solsoní i, per tant, també podran accedir a les subvencions que va aprovar el Consell Comarcal a la darrera sessió plenària, que tenen la intenció de cobrir els costos de transport i de menjador.