9 coses que has de saber sobre Sílvia Caballol, la parella del bisbe Novell

La psicòloga és 14 anys menor que Xavier Novell, està separada, té dos fills i ha publicat dues novel·les

Silvia Caballol en una imatge d'arxiu

Silvia Caballol en una imatge d'arxiu / El Periódico

Redacció

Xavier Novell, bisbe emèrit de Solsona, i la psicòloga surienca Sílvia Caballol han passat per l'altar i ja són marit i muller amb el permís del Sant Pare. Així ho ha explicat la mateixa Caballol en un escrit a Instagram aquest dilluns, que acompanya amb cinc fotografies d'ambdós vestits de casament. Per si et vas perdre l'inici de la història d'amor, hauries de saber que Novell va deixar el bisbat per la seva relació amb la bagenca. Però, que se'n sap, de Caballol? T'ho resumim a continuació:

Filla del Bages

Va néixer fa 38 anys a Súria. El seu pare té un taller mecànic a Manresa, la seva mare és una dona «reservada» i «de missa» –segons els veïns–, i el seu germà, Esteve, és bomber i entrenador de bàsquet.

Destacava a classe

Va estudiar amb les dominiques –«era la més llesta de la classe», coincideixen companyes d’aula–, es va llicenciar amb honors en Psicologia Clínica per la Universitat Autònoma de Barcelona i va completar la seva formació amb un postgrau en Psicologia de la Salut.

La seva trajectoria

Ha treballat en departaments de recursos humans i al Casal de Súria. Paral·lelament ha publicat dues novel·les, la "Trilogía amnesia" (2016) i "El infierno en la lujuria de Gabriel" (2017).

A Tetuan per amor

Es va instal·lar a Tetuan pel pare dels seus dos fills. Es van separar i ella va tornar a Manresa, on va anar a viure amb l'exprelat. La psicòloga és 14 anys menor que Xavier Novell, amb qui ha tingut ha tingut dues bessones, Coaner i Míriam.

Cerca d’emocions

S’ha definit com «una cercadora d’emocions i sensacions noves». Ha fet cursos de sexologia, tècniques antiestrès, ioga i religions catòlica i islàmica.

L’agent del mal?

El bisbe emèrit la va conèixer mentre ell estudiava demonologia. La publicació ‘Religión digital’ ha destapat que part de la cúria veu un cas clar d’‘infestació’ (de Satanàs), i el diari ‘ABC’ ha relatat que Novell va tenir trobades amb el Papa en les quals va intentar convèncer-lo que provés amb l’exorcisme.

Demanen la seva ‘beatificació’

La joventut de la seva antiga diòcesi la vol canonitzar. «Ens l’ha tret de sobre», afirmen. Quan el catequista es va convertir en bisbe va passar de la proximitat a actituds com prohibir una comunió per la llargada d’una faldilla. També va manifestar-se obertament en contra l’avortament i l’homosexualitat.

Divergència de sortida

Caballol ha declarat que la qualitat que més valora en les persones és «la creativitat i la capacitat crítica davant la vida i els dogmes interioritzats». Detesta els doctrinaris, vaja.