Els millors trucs per acabar amb les taques de sang de la roba

Elimina les taques de la roba blanca i la de color sense fer malbé la roba

Elimina les taques de sang de la roba

Elimina les taques de sang de la roba / @ wayhomestudio

La sang és una de les taques que més costa de treure d'una peça de roba. Tot i que, si es fa en el moment, el més probable és que s'elimini sense gaires mal de caps. A continuació us deixem diversos trucs per poder-les eliminar en un tres i no res.

L'aparició de taques de sang a la roba es pot donar per diverses situacions: menstruació, ferida o maquillatge amb sang falsa, per exemple.

Elimina les taques de sang a la roba blanca

Un truc senzill i ràpid per acabar amb aquestes taques és agafar un cubell, posar-hi una mica d'aigua i un rajolí de lleixiu. No pot estar molt temps dins, ves controlant el temps i la peça de roba, ja que, si ho deixem massa temps, la roba es pot trencar. Això només es pot fer quan la peça de roba és blanca, si no es destenyirà la peça sencera. 

Quan traiem la peça del cubell, és molt important esbandir-la bé i posar-la a la rentadora immediatament, per tal d'acabar de fer el procés de neteja corresponent, sense fer malbé la roba.

Acaba amb les taques de sang de tots els teixits

Si t'acabes de tacar i actues de pressa, la taca marxarà en un tres i no res:

  1. Passa aigua freda i sabó immediatament
  2. Introdueix la peça tacada a la rentadora
  3. I adeu taca

Si, en canvi, la taca fa dies o setmanes que està incrustada a la roba, serà més difícil eliminar-la. En aquest cas, et deixem els passos que has de seguir:

  • Posa aigua oxigenada a la taca. L'aigua oxigenada serveix per blanquejar. Tot i que, abans de fer aquest pas, comprova què passa si poses una gota d'aquest producte en una punta o lloc discret de la peça de roba perquè de vegades, la peça es pot arribar a fer malbé. Una altra opció és barrejar aigua freda amb una mica d'aigua oxigenada, fent-la una barreja menys nociva
  • Deixa que el producte actuï durant un parell de minuts
Posa aigua oxigenada i a la rentadora

Posa aigua oxigenada i a la rentadora / freepik

  • Introdueix la peça en un cubell amb aigua freda i deixa reposar durant 10 minuts
  • Agafa un raspall per rentar la roba, sabó de coco o neutre i frega la taca. Elimina tot el que puguis i a continuació, posa la peça de roba a la rentadora amb un programa d'aigua freda.