Consell pràctic

Utilitza la llimona al rentaplats: els resultats seran impressionants

Descobreix alguns dels beneficis de la llimona

Neteja, desinfecta i desodoritza

Descobreix els usos de la llimona

Descobreix els usos de la llimona / freepik

Pedro G. Cuesta

La llimona és un aliment amb multitud de beneficis, tant per la salut digestiva com la dermatològica. A més, ens pot ajudar quan estem refredats o amb les defenses baixes. I per si això no fos suficient, a més, serveix per cuidar els nostres electrodomèstics. L'ús de les llimones sol anar lligat a donar un toc de gust diferent al nostre menjar, com per exemple, a la paella d'arròs. Però, què passa amb les llimones no utilitzades o obertes per la meitat? S'acaben fent malbé, perquè és un aliment que utilitzem poc a la cuina, tot i els seus beneficis.

Beneficis i usos de la llimona

  • Ens pot ajudar a purificar la pell
  • Serveix per netejar ferides (és antisèptic i antibacterià)
  • També el podem utilitzar per netejar vidres i el microones
  • Reforça el nostre sistema immunitari
  • Dona un sabor extra als nostres plats
  • I també és apta per a altres electrodomèstics, perquè l’àcid cítric de la llimona pot ajudar a netejar i desodoritzar, per exemple, el rentaplats.

Sense llavors

Per fer-ho, convé assegurar-nos que fem servir una llimona sense llavors i anar amb compte amb la pell, perquè no obstrueixi els desaigües o filtres del rentaplats i causi problemes de drenatge.

Hi ha qui les rebutja per al rentaplats, perquè pot corroir i fer malbé les parts internes de l’aparell, com les juntes i les canonades. Per això cal anar amb compte i no fer-ne servir en excés.

Per netejar el rentaplats, a més de productes específics i llimones, també es poden utilitzar altres productes naturals per eliminar les olors, com ara vinagre blanc o bicarbonat de sodi.