Aconsegueix una dieta saludable en el 'Dia Mundial de l'Alimentació'

Coneix la dieta mediterrània: estar sans és possible gràcies a una bona alimentació

La dieta mediterrània t'ajudarà a sentir-te sa

La dieta mediterrània t'ajudarà a sentir-te sa / @ nensuria

Avui, 16 d'octubre és el 'Dia Mundial de l'Alimentació', un dia de celebració perquè menjar i fer-ho bé, no és fàcil. D'aliments ni a un munt, però saps com cuidar-te? Si aconsegueixes mantenir una bona dieta: variada i saludable, de segur, que et trobaràs millor física i mentalment. Aconseguir pujar l'autoestima, tenir una bona concentració o tenir un bon rendiment físic s'aconsegueix començant per l'alimentació. Descobreix les pautes per començar a menjar sa.

Cada país té uns aliments o plats tradicionals que sempre, tot i ser més o menys saludables es consumiran. Així doncs, hem de mirar d'integrar els elements precisos en cada dieta per aconseguir els nutrients i l'energia necessària per tenir un benestar i una salut òptims.

Coneixes la dieta mediterrània?

Aquesta dieta és la més propera a nosaltres i recomanada pels especialistes de la nutrició. Aquesta dieta consta de tots els elements necessaris per aconseguir un estat òptim de salut i benestar. La seva composició es basa a combinar aliments d'origen vegetal, aliments frescos i que no hagin estat gaire processats, fruita fresca, verdura del temps, llegums, fruita seca, cereals integrals i oli d'oliva verge extra.

Aconsegueix sentir-te bé amb una alimentació saludable

Aconsegueix sentir-te bé amb una alimentació saludable / @ nensuria

A més, però amb menys freqüència de consum, s'han de prendre els següents aliments per complir amb una bona dieta mediterrània:

  • Làctics fermentats
  • Peix
  • Carn magra i blanca
  • Ous

Un factor molt important que determina aquesta dieta és l'ús de l'estacionalitat. S'han de menjar aliments frescos de temporada i locals, per potenciar la gastronomia de la terra, entre altres. Segons l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), el 2022 el preu mitjà diari d'un menú de dieta mediterrània per adult tindria un cost de 6,6 euros diaris, el que representaria uns 46 euros mensuals.

Sabem que els preus dels aliments de proximitat i frescos han pujat d'una forma desorbitada, però, tot i això, hem de mirar de buscar els millors productes al millor preu per tal d'aconseguir una bona alimentació, perquè amb la salut no s'hi juga.