Pedro Villaplana és la segona generació d'una empresa de Barcelona -Vitralls Villaplana- creada pel seu pare. Fa més de quaranta anys que s'hi dedica. Bona part dels treballs a la vitralleria de la Seu d'ençà que va començar la restauració del temple els ha fet ell. Actualment restaura els vitralls de dos finestrals. Explica que ha calgut fer nous a l'entorn del 35% dels fragments. Alguns, informa, trencats per perdigonades; altres, per les explosions de la guerra civil; i també malmesos pel pas del temps.

Villaplana remarca que en aquesta feina és bàsic "no córrer", "l'amor pels vitralls" i tenir un bon equip al costat. En aquest sentit, esmenta la sort de treballar amb Francesc Xavier Asarta, director de la restauració de la Seu, i el picapedrer Josep Pascual.

El primer que va fer quan va recollir a Manresa els dos vitralls, corresponents a la capella de la Puríssima i a la del canonge Mulet, va ser "endur-me'ls a una casa que tinc als afores i netejar-los amb un raspall amb aigua destil·lada de pluja perquè no porta clor ni altres elements químics". Un cop al taller, on treballa en la restauració amb dues persones més, una de les quals és el seu fill, la tercera generació d'un negoci amb prop de vuitanta anys, el pas següent va consistir a fer una inspecció minuciosa per comprovar l'estat del conjunt i a retirar els vidres trencats per reemplaçar-los. "El truc és tenir el mateix vidre".